انواع بالابر های ساختمانی و میزان حمل بار: زمانی که ما میخواهیم یک ساختمان را بازسازی کنیم یا بسازیم به یکسری از وسایل و تجهیزات و مصالح احتیاج داریم یکی از این تجهیزات بسیار مهمی که در آن برای ساخت و ساز و بازسازی استفاده میشه به بالابر ساختمانی میتونیم اشاره کنیم از این بالابر برای حمل و نقل مصالح در هنگام ساختمان سازی برای جابجایی مصالح در بین طبقات از آن استفاده میشود.
آنچه در ادامه می خوانید:
انواع مختلف بالابرهای ساختمانی چیست؟
در نتیجه در هنگام ساختمان سازی این بالابر ها از ابزار بسیار مهم و کلیدی به حساب میاد این بالابر ها از قطعات مختلفی از جمله سیم بکسل ،جعبه نگهدارنده، پایه های بالابر، گیربکس و غیره تشکیل شدند بالابرهای ساختمانی برای حمل و نقل مصالح مختلف ساختمان که به میزان زیاد یا کم در بین طبقات مختلف جابه جا میشود . انواع بالابر ساختمانی جهت حمل و نقل بار در اسکله ها انبارها و تخلیه بار کامیون مورد استفاده قرار میگیرند.
در این مقاله میخواهیم به انواع بالابرهای ساختمانی و میزان حمل بار اشاره کنیم . بالابرهای ساختمانی اکثراً برقی هستند و به دو دسته بالا بر تک فاز و بالابرهای سه فاز تقسیم بندی میشوند که هر کدوم کارهای خاص خودش را انجام میدهد.
بالابر تک فاز: بالابر دارای الکتروموتور با قدرت دو یا سه اسب است و دارای قدرت کشش حمل بار به اندازه ۲۵۰ کیلوگرم است
بالابر سه فاز: بالابر دارای الکتروموتور با قدرت ۲ تا ۱۰ اسب بخار است و دارای قدرت کشش حمل بار به اندازه هزار کیلوگرم را دارا می باشد از این بالابر بیشتر برای حمل بار هایی که از ۳۰۰ کیلوگرم بیشتر است مورد استفاده قرارمیگیرد.
بهترین بالابر ساختمانی کدام است؟
انواع بالابر های ساختمانی و میزان حمل بار: در این جا یک سوال پیش میاد که بهترین بالابر ساختمانی کدام هست و چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟همانطور که در قسمت بالای مقاله گفته شد بهترین بالابر مصالح بر ،بالابر های تک فاز با قدرت حمل بار هایی با وزن ۳۰۰کیلوگرم جا به جا میکند بهترین هستند چون که این بالابرها هم عمر زیادتری دارند هم کارایی بالاتری دارند و برای جابجایی حمل بار انرژی زیادی از انسان گرفته نخواهد شد بالابرها امنیت بسیار بالایی را دارا می باشند و خطر برخورد کردنش به اطراف کمتر هست میتوانیم این بالابرها را به برق شهری وصل کنیم در نتیجه به خاط تمام مزیت هایی که گفته شد باعث شده که طرفدار بیشتری نسبت به بالابرهای دیگه پیدا کند.
مشخصات فنی بالابر ساختمانی
بالابرهای ساختمانی رو می توانیم به بالا بر ۷۵۰، ۳۵۰، ۵۰۰ و ۱۰۰۰ کیلوگرمی تقسیمبندی کنیم برای بالابر هایی که وزن های بیشتر از ۵۰۰ کیلوگرم را حمل می کند حتماً باید یه تکیهگاهی محکم به زمین متصل کنید و جوش بدید چرا وقتی که این بالا بر،بار ۵۰۰ کیلویی ما را به سمت بالا حرکت می دهد ممکن است که کله کند و برگرددوباعث صدمات و خسارات زیادی شود . علاوه بر این ،این بالابر باید دارای ترمز های بهتری نسبت به بالابرهای با وزن کمتر باشه و همچنین این بالابرها دارای سرعت حمل بار21 متر در دقیقه است .
انواع موتور مورد استفاده در ساخت بالابر ساختمانی
یکی دیگر از اجزای بالابرهای ساختمانی الکتروموتور یا همون موتور بالابر ساختمانی نامیده میشود وظیفه ی الکتروموتورهای این است که نیروی الکتریکی را به نیروی دورانی تبدیل می کند
نوین بالابرهای ساختمانی به بالابرهای باری نیز گفته می شود
که عموماً بزرگتر هستند و بارهای بیشتری را نسبت به بالابرهای مسافری حمل می کنند که بین 2000 تا 5000 کیلوگرم است که بیشتر آنها کششی هستند. آسانسورهای باری معمولاً برای جلوگیری از آسیب در حین حمل و نقل، تزئینات خوبی ندارند. بسیاری از کلیدهای درب آسانسور به صورت دستی کنترل می شوند. یک آسانسور باری بسیار کوچک وجود دارد که به انگلیسی dumb waiter نامیده می شود که مخصوص حمل غذا، فنجان و بشقاب در رستوران های چند طبقه استفاده می شود. از چنین بالابرهای زباله برای حمل کتاب در کتابخانه های چند طبقه نیز استفاده می شود. بالابرهای قفسه دنده و پینیون (که معمولاً در هنگ کنگ به عنوان قفس شناخته می شوند) گاهی اوقات در سایت های ساختمانی، انبارها و مکان های دیگر برای حمل کالا و اجازه سوار شدن به کارگران استفاده می شوند. این نوع بالابر فاقد شفت بالابر بوده و از قفسه هایی برای پشتیبانی و حرکت خودرو استفاده می کند.