اجزای بالابر ساختمانی

بالابر ساختمانی
فهرست مطالب
3
(2)

تجهیزات به کار رفته در ساخت بالابر ساختمانی

ساختمان‌ ها در دنیای امروز رو به آسمان هستند. دیگر به سختی می ‌توانید سازنده ‌ای را پیدا کنید که بخواهد بر زمین پیش رویش به همان طبقه همکف اکتفا کند و دست بالایی در خلق ساختمان های چند طبقه نداشته باشد. در مقابل ساخت ساختمان های چند طبقه، سختی های خاص خودش را دارد. مثلاً چگونگی انتقال مصالح غالباً سنگین و پرحجم ساختمانی به طبقات گوناگون در ساختمان. برای این منظور انواع بالابر ساختمانی را ابداع کرده ‌اند.

بالابر ساختمانی یک ابزار قدرتمند است که با هدف جا به جایی هر مصالحی که در ساخت و ساز ها مورد استفاده قرار می گیرد، طراحی شده است. این تجهیز همراه با یک موتور الکتریکی قدرتمند و با استفاده از سیستم ‌های متکی بر سیم بکسل و قرقره هایی فولادین و مستحکم است که می تواند بار های سنگین ساختمانی را در میان طبقات جا به جا کند.

بالابر ساختمانی

در این بین یکی از دغدغه ها در هنگام استفاده از انواع بالابر ساختمانی، متوجه اجزای بالابر ساختمانی است. بهتر است بدانید که این تجهیز از گونه های قابل مونتاژ در ساختمان ها می باشد. از این رو می ‌توان همراه با مونتاژ آنها، دست بالایی در انتخاب اجزای بالابر ساختمانی همراه با نیاز هایی که داریم در کنار بهره ‌مندی از سطح کیفی مطلوب تری در نظر گرفت.

اجزای بالابر ساختمانی معرف کارکرد آن هستند؛ اما این اجزا همراه با انتخاب اصلح در کنار مونتاژ اصولی می توانند باعث افزایش سرعت در کار، قدرت بالاتر، راندمان مطلوب تر و در ادامه هزینه ‌های کمتر بابت مصرف انرژی تا تعمیر و نگهداری آسان تری باشند. اهمیت بالابر های ساختمانی در فضا های ساخت و ساز در کنار تنوع در نحوه تنظیم اجزای بالابر ساختمانی، ما را بر آن داشته تا همراه با معرفی اجزای بالابر ساختمانی، راهنمای مطلوبی برای مصرف کنندگان این تجهیز باشیم.

اصلی ترین اجزای بالابر ساختمانی

پایه های بالابر ساختمانی:

آن چیزی که باعث استقرار انواع بالابر ساختمانی بر روی سطح است، حال می خواهد در هر ارتفاعی و در هر طبقه ای در نظر گرفته شده باشد، پایه های بالابر ساختمانی است. این پایه ها را به طور معمول همراه با لوله های گازی و یا نبشی های فولادی می‌ سازند و طریقه اتصال ضربدر گونه آنها می ‌تواند باعث خلق استحکام بالایی در آنها باشد. هر چه تناژ قابل حمل توسط بالابر های ساختمانی بالاتر باشد، نیاز است تا از پایه های بزرگتر و در عین حال مستحکم تری استفاده شود. از طرفی به جهت جلوگیری از عدم به هم خوردن تعادل در زمان جا به جایی بار های سنگین، لازم است که پایه ها در اجزای بالابر ساختمانی را همراه با وزنه ‌های متعادل کننده نمایند. به این ترتیب می توان عاری از هر گونه خطر احتمالی به جهت کله کردن بالابر ساختمانی، بار های بسیار سنگین از مصالح را به راحتی جا به جا نمود.

الکتروموتور:

یقیناً باید موتور های الکتریکی نصب شده در بالابر ساختمانی را به عنوان مهمترین در اجزای بالابر ساختمانی در نظر گرفت. چرا که نیرو های آمده از این عضو در بالابر ساختمانی است که می ‌تواند منجر به جا به جایی آن باشد. اگر قصد خرید بالابر ساختمانی را دارید، دقت در قدرت الکتروموتور در کنار نوع برق مصرفی اهمیت دارد. از آنجا که می توان همراه با دو روش تک فاز و سه فاز موتور های الکتریکی را به گردش انداخت، سیستم های طراحی شده برای انواع بالابر ساختمانی نیز همراه با موتور های تک فاز و سه فاز خواهند شد. گونه های تک فاز از قدرت کمتر در کنار قیمت بالابر ساختمانی کمتری برخوردار هستند. مادامیکه در صورت استفاده از موتور های سه فاز، اگر چه قدرت های بالاتری نصیب شما خواهد شد؛ اما قیمت بالابر های ساختمانی دچار جهش قابل توجهی خواهد بود.

این تفاوت ‌ها در قیمت، برای کسانیکه در جریان خرید بالابر ساختمانی هستند، اهمیت پیدا می ‌کند. از سوی دیگر بسته به نوع موتور که می تواند تک فاز و یا سه فاز باشد، سیستم های مدار فرمان و قدرت متفاوتی برای بالابر ساختمانی تعریف خواهد شد. در گونه های تک فاز، این سیستم ها ساختار ساده‌ ای دارند؛ اما برای موتور های سه فاز لازم است تا ترتیب کاملی از کلید مینیاتوری، کنتاکتور، بیمتال، حفاظت جان و کنترل فاز در نظر گرفته شود.

گیربکس:

موتور های الکتریکی گردش شفت سرعت بالایی دارند. این سرعت ها آنچنان است که نمی توان از آنها به جهت تامین اهداف مورد نظر در طراحی بالابر های ساختمانی بهره ‌مند بود. از طرفی گشتاور در کارکرد الکتروموتور ها در اندازه ‌ای نیست که بتواند قدرت لازم برای جا به جایی بار های سنگین را تامین سازد. از این رو به سیستمی نیاز است که بتواند همراه با افزایش مقدار گشتاور، سرعت گردش شفت آهسته تری و در عین حال ملایم تری را تامین سازد. گیربکس ها با هدف دستیابی به این نیاز است که در زمان طراحی انواع بالابر ساختمانی مورد استفاده قرار می ‌گیرند. کیفیت در طراحی گیربکس تاثیر عمیقی بر قیمت بالابر ساختمانی دارد. از متریال استفاده شده در هنگام ساخت دنده ها تا اصول طراحی و تامین قدرت های لازم همراه با دستیابی به گشتاور مطلوب، همگی از جمله عواملی هستند که در همراهی با طراحی یک گیربکس می توانند تاثیرات عمیقی بر قیمت بالابر مصالح بر داشته باشند.

سیم بکسل:

لازمه جا به جایی بار در میان طبقات یک ساختمان در حال ساخت، طراحی یک سیستم آسانسور گونه می باشد. برای این منظور لازم است تا از طناب هایی محکم در طراحی بالابر های ساختمانی استفاده شود. طناب محکم در تعریف ما یک کابل فولادی در هم تنیده شده است که به عنوان سیم بکسل از آن یاد می ‌کنند. ضخامت این سیم بکسل بسته به ظرفیت جا به جایی بار در بالابر ساختمانی قابل تعریف است؛ اما طول استاندارد آن را غالباً بالغ بر ۲۰ متر در نظر می ‌گیرند که بسته به نیاز در فضا های کاری قابل ارتقا خواهد بود.

وینچ:

در بالابر ساختمانی مصالح را از طریق سیم بکسل های فولادی در میان طبقات جا به جا می کنند. از این رو لازم است تا تجهیزی تعریف شود که بتواند این سیم بکسل را به شکل منظم عاری از هر گونه گره خوردگی جمع کند. برای این منظور وینچ یا همان قرقره را طراحی کرده اند. وینچ مشخصه اصلی در شکل و شمایل بالابر های ساختمانی است. یک قرقره بزرگ و فولادی که سیم بکسل های بسیار مقاوم بر دور آن پیچیده خواهد شد. طول استاندارد که توسط وینچ جمع خواهد شد برای 20 متر تعریف شده است؛ اما می توان این مقدار را تا 40 متر نیز افزایش داد.

باکت:

باکت بالابر ساختمانی از جمله تجهیزات فرعی در کارکرد انواع بالابر ساختمانی می باشند. چرا که از آنها برای جا به جایی برخی از مصالح مانند شن، ماسه، سیمان و… استفاده می شود. اگر چه این مصالح را می توان ماهیت اصلی در ساخت و ساز ها قرار داد؛ اما تمام مصالح و ملزوماتی که قرار است توسط بالابر های ساختمانی جا به جا شوند، شامل مصالحی مانند شن و ماسه نخواهد بود. به این ترتیب باکت که یک نوع مخزن قابل حمل است فقط در صورت نیاز مورد استفاده قرار خواهد گرفت؛ اما نمی توان خرید انواع بالابر ساختمانی را بدون در نظر داشتن باکت در نظر گرفت. به هر حال در هر ساختمانی نیاز است که مصالحی مانند سیمان و ماسه را راهی ارتفاع کنیم.

باکت بالابر ساختمانی

جعبه بالابر:

به جهت نصب تجهیزاتی مانند موتور، گیربکس و وینچ بر شاسی بالابر های ساختمانی از تجهیزی با عنوان جعبه بالابر استفاده می شود. این جعبه بالابر به گونه ای طراحی شده است که خود به عنوان یک شاسی برای نصب تجهیزات مانند موتور تا وینچ مورد استفاده قرار گیرد و همراه با نصب قطعات مذکور بر روی پایه های بالابر ساختمانی نصب شوند. جهت خرید بالابر ساختمانی در ظرفیت های مختلف، با ما در تماس باشید.

بالابر های ساختمانی از جمله تجهیزات بسیار منعطف در فضا های ساخت و ساز می باشند. این تجهیز دست شما را در نحوه انتخاب تا چیدمان ملزومات بسیار باز خواهد گذاشت؛ اما این چیدمان باید همراه با در نظر گرفتن الزامات ساختمان باشد. اینکه چه بار هایی با چه حجم و اندازه هایی در فضای ساختمانی قرار است جا به جا شوند، نوع، اندازه و قدرت تمامی اجزای بالابر ساختمانی را تعیین خواهد کرد. از این رو بهتر است در هنگام خرید بالابر ساختمانی این خرید را همراه با مونتاژ های استاندارد از این تجهیز نمایید. این مونتاژ های استاندارد طیف گسترده ای از تناژ مانند 250، 350، 500، 750، 1000 کیلو و حتی فراتر از آن را شامل می شود.

 

جمع بندی

در این مقاله با انواع تجهیزات مهم و کاربردی بالابر ساختمانی آشنا شدیم. همچنین برای راهنمایی و نصب بالابر ساختمانی می‌توانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

چقدر این پست مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 3 / 5. تعداد آرا: 2

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

سبد خرید