راهنمای خرید دستگاه سمپاش

راهنمای خرید دستگاه سمپاش
فهرست مطالب
0
(0)

کشاورزی مجموعه وسیع و پیچیده ‌ای از فعالیت ها می باشد. فعالیت هایی که زنجیره وار در پس هم قرار می گیرند تا بتوانند در نهایت محصولی غذایی را تولید کنند. برای داشتن یک محصول با کیفیت مطلوب در کنار کمیت معقول لازم است تا تمام این فعالیت های جاری در امر کشاورزی را به درستی و به طور کامل به انجام رسانید. یکی از مهمترین حلقه های این زنجیره طولانی، عملیات ‌های گوناگون سمپاشی است که برای انجام صحیح آن لازم است در کنار کسب مهارت های لازم از انواع دستگاه سمپاش استفاده کنید.

راهنمای خرید دستگاه سمپاشکشاورزی پهنه وسیعی از روش ها و محصولات و گونه ها در پرورش انواع گیاهان را شامل می ‌شود. از داشتن یک باغ با درختان تناور تا یک جالیز پر از گیاهان بوته ای و شاید یک گندمزار وسیع، همگی در این تنوع به چشم می خورند. از این رو منطقی است که نتوان برای تمام آنها از یک نوع دستگاه سمپاش استفاده کرد.

برای این منظور انواع دستگاه سمپاش را طراحی کرده ‌اند. انواعی که هر کدام با هدف تامین نیاز های خاص در فضا های خاص از کشاورزی مناسب خواهند شد. از گونه های متداول در انواع دستگاه سمپاش می ‌توان به مدل ‌های سمپاش دستی، سمپاش فرغونی، سمپاش زنبه ای، سمپاش موتوری، سمپاش شارژی و… اشاره کرد. هر کدام از این مدل ها در دستگاه سمپاش می‌ توانند در فضا هایی خاص، مجموعه عملیات های گوناگون از سمپاشی را به انجام رسانند. البته می ‌توان تمام این مدل های گوناگون را با اهداف متنوع در فضا های متعدد کشاورزی استفاده کرد؛ اما در نهایت برای رسیدن به هدف مطلوب لازم است تا دستگاه سمپاش مناسب را در اختیار داشت. در این بین آگاهی از آنکه کدام نوع از دستگاه سمپاش مناسب چه فضا هایی از کشاورزی می باشد، یک چالش جدی در هنگام خرید این دستگاه خواهد بود. در راهنمای خرید سمپاش، هدف آن است که نیازمندان به این دستگاه همراه با یک نگرش جدی بتوانند نیاز های واقعی خود را را متوجه باشند و همراه با آگاهی کامل اقدام به خرید انواع دستگاه سمپاش نمایند.

خرید دستگاه سمپاش باید همسو با نیاز شما باشد

از سمپاش دستی تا سمپاش فرغونی با مدل های متنوعی از این دستگاه مواجه هستیم. در همه آنها قرار است که سموم نباتی همراه با فشاری بالا به شکل بارانی بر سطح گیاهان پاشیده شود؛ اما این مدل های متنوع از دستگاه سمپاش، تفاوت ‌های اساسی از یکدیگر دارند. از تفاوت در قدرت پاشش تا قابلیت حمل و نقل، شرایط موتوری تا دستی و….

قطعا یک سمپاش ایده‌ آل در نگاه عادی بدون در نظر داشتن نیاز ها، می شود سمپاشی که قدرت پاشش بالایی دارد، حجم بسیار زیادی از سموم را می ‌تواند جا به جا کند و در عین حال کارکرد ساده ‌ای داشته باشد و از لحاظ قیمت نیز معقول باشد. اگر منطقی باشیم، قطعا نمی ‌توانیم تمام این ویژگی های برتر را در کنار هم داشته باشیم. چرا که این شرایط گاها در تضاد با هم هستند.

برای یک باغ بزرگ همراه با درختان تناور قطعاً نمی ‌توان از یک دستگاه سمپاش دستی استفاده کرد. چنین فضایی نیاز به یک سمپاش فرغونی دارد؛ اما برای یک فضای گلخانه‌ ای و یا حجم کمی از مزرعه و یا گیاهانی که باید با ظرافت تحت سمپاشی قرار گیرند، قدرت بالای دستگاه سمپاش های موتوری یقیناً دردسر آفرین خواهد شد. در چنین فضا هایی باید از سمپاش های دستی استفاده کنیم.

ویژگی های مشترک در دستگاه ‌های سمپاش

در طراحی تمام دستگاه ‌های سمپاش نیاز است تا به ترتیبی سموم نباتی همراه با پاشش باران گونه بر سطح گیاهان فرود آیند. برای این منظور در تمام سمپاش ها یک مخزن تعریف شده است. مخزنی که گاهاً بسیار بزرگ و گاهاً بسیار کوچک و قابل حمل خواهد شد. سموم نباتی در داخل این مخزن ها جا به ‌جا خواهند شد. در ادامه باید به ترتیبی سموم مانده در مخزن را به حالتی بارانی همراه با قدرت پاشش بسیار بالا روانه گیاهان کرده باشیم. پس لازم است تا در دستگاه سمپاش یک سیستم پمپ هیدرولیکی تعریف شده باشد. این سیستم پمپاژ در مدل ‌های دستی همراه با نیروی انسانی از طریق یک اهرم ساده کار می‌ کند و در مدل ‌های موتوری همراه با تأمین قدرت از طریق یک موتور بنزینی است که می‌ تواند سطح پاشش مورد نظر را تامین سازد.

راهنمای خرید دستگاه سمپاشدر نهایت لازم است تا این جریان سیال پمپاژ شده به نوعی تحت کنترل قرار گرفته، راهی سطح گیاهان باشد. از این رو در انتهای شیلنگ پمپاژ تجهیزی با نام لانس در نظر می ‌گیرند. این لانس یک لوله استیل بلند است که در انتهای آن نازل تعبیه شده است که می ‌تواند حالت پاشش بارانی را شبیه سازی کند. تمام جزئیات در شرح سمپاشی هایی که تشریح کردیم، قاعدتاً در تمام گونه ‌ها از سمپاش ها وجود دارد. تنها تفاوت در نحوه تامین تا شرایط اجرای این ویژگی ها می باشد.

دسته بندی سمپاش ها براساس فضا های کاربردی

در یک دسته بندی ساده انواع سمپاش را در دو مدل دستی و یا موتوری در نظر می ‌گیرند. در مدل ‌های دستی غالباً شاهد یک نوع دستگاه سمپاش با قدرت پاشش کم هستیم که مناسب فضا های کوچک باغبانی می باشد. در مقابل مدل های موتوری از قدرت و ظرفیت کاری بسیار بالاتری برخوردار هستند؛ اما در کنار این دسته بندی، نوع دیگری از طبقه بندی انواع دستگاه سمپاش را تعریف کرده ‌اند که در آن هدف دسته بندی سمپاش ها با در نظر گرفتن نوع فضای کاربردی می باشد.

دستگاه سمپاش های زراعی:

قسمت بزرگی از فضا های کشاورزی شامل محصولات زراعی می باشد. منظور از زراعت، کاشت و داشت و برداشت گیاهانی است که تنها یک سال همراه با شکل و شمایل علفی شکل و یا بوته ای هستند. از مزارع گندم تا جالیزار ها را می‌ توان در این دسته بندی قرار داد. برای چنین فضا هایی انواع سمپاش پشتی موتوری، سمپاش شارژی، سمپاش توربینی زراعی و… مناسب خواهند بود.

دستگاه سمپاش های باغی:

سمپاشی در باغات مسیر متفاوتی از زمین های زراعی را خواهد داشت. در باغ ها قرار است یا گیاهان چند ساله که غالباً درختانی تناور و قدبلند و حجیم هستند را سمپاشی کنیم. در چنین حالتی نیاز است تا دستگاه سمپاش ما قدرت پاشش بالایی داشته باشد. انواع سمپاش های زنبه ای، فرغونی، پشتی موتوری، کتابی و… از انواع مناسب برای چنین فضا هایی هستند.

آشنایی با انواع دستگاه سمپاش

در راهنمای خرید سمپاش لازم است تا انواع سمپاش را بشناسید. اینکه هر کدام از سمپاش ها با در نظر گرفتن چه هدفی طراحی شده اند و می توانند چه نوع از نیاز های کشاورزی را تامین سازند. از این رو می ‌توان انواع متداول در سمپاش ها را به قرار زیر دسته بندی نمود.

دستگاه سمپاش دستی:

مدل های کلاسیک از انواع سمپاش را باید در گونه های دستی آن جستجو کنید. این مدل از سمپاش ها غالباً همراه با مخزن های کوچکی هستند که به راحتی توسط انسان قابل حمل خواهند بود. در عین حال در این مدل از دستگاه سمپاش یک پمپ دستی ساده تعبیه شده است که همراه با اهرمی که در اختیار اپراتور قرار خواهد گرفت، عملیات پمپاژ تا پاشش بارانی را تامین می سازد.

مزیت برتر در استفاده از سمپاش های دستی حجم کم، وزن پایین و قابلیت حمل و نقل آسان در کنار قیمت بسیار کم آن می باشد. در عین حال نبود قدرت موتوری نمی تواند آن سطح پاشش مطلوب را تأمین سازد و در عین حال شاهد شرایط پاشش یکنواختی در خروجی این نوع از دستگاه سمپاش نیستیم. غالبا از انواع سمپاش دستی با هدف سمپاشی در فضا های کوچک زراعی تا باغ های محدود غالباً خانگی استفاده می شود.

راهنمای خرید دستگاه سمپاشدستگاه سمپاش پشتی موتوری:

در طراحی سمپاش دستی اگر بتوان قدرت لازم برای به حرکت درآوردن پمپ را از طریق یک قدرت موتوری تامین نمود، می ‌توان انتظار سطح پاشش قویتری و در عین حال یکنواخت تری را داشت. انواع سمپاش پشتی موتوری با طرح همین ایده ساخته شده اند. در دستگاه سمپاش پشتی موتوری یک موتور کوچک تک سیلندر بنزینی وظیفه تامین قدرت برای تولید پمپاژ سوم نباتی را بر عهده دارد. به این ترتیب می توان همراه با سطح پاشش قویتری و البته یکنواخت تری اقدام به سمپاشی نمود. برای مزارع تا باغات با حجم متوسط این گونه از سمپاش ها بسیار مطلوب و کارآمد هستند.

مزیت برتر در استفاده از دستگاه سمپاش پشتی موتوری، قابل حمل بودن آنها می باشد؛ اما به هر حال یک موتور بنزینی، حجم و وزن قابل توجهی دارد. حجم و وزنی که در طراحی کلی دستگاه بر ابعاد مخزن تاثیر خواهد گذاشت. از این رو غالباً انواع سمپاش پشتی موتوری از ابعاد مخزن بزرگی بهره مند می باشد. قیمت آنها به مراتب از مدل‌ های دستی گرانتر است؛ اما همچنان در مقابل دیگر انواع سمپاش های بزرگ در محدوده معقولی قرار دارد.

یک نکته در هنگام خرید سمپاش پشتی موتوری، وجود یک موتور بنزینی است. موتور های بنزینی غالباً از شرایط تعمیر و نگهداری قابل توجهی برخوردار هستند. به هر حال انواع سمپاش پشتی موتوری یک گزینه مطلوب برای باغات با درخت های کم ارتفاع و یا فضا هایی جدا از مقوله کشاورزی که نیاز به سمپاشی دارند مانند مرغداری ها، گاوداری ها و… می ‌باشد.

دستگاه سمپاش شارژی:

سمپاش های دستی طراحی ساده ای دارند؛ اما آن قدرت لازم را نمی توانند داشته باشند. در مقابل، سمپاش پشتی موتوری، قدرتمند و پرتوان است؛ اما وزن بالا و قیمت قابل توجهی دارد. حال اگر بتوان به ترتیبی سمپاش موتوری ای طراحی کرد که در عین قدرتمند بودن، سبک و کم هزینه باشد، قطعاً از استقبال مطلوبی برخوردار خواهد شد. سمپاش های شارژی با در نظر گرفتن همین ایده های ساده ساخته شده اند. در یک دستگاه سمپاش شارژی قدرت موتوری همراه با کارکرد یک موتور الکتریکی شده است که همراه با باتری های قابل شارژ کار می ‌کند.

سمپاش های شارژی اصولاً در دو تیپ تک کاره و دو کاره تولید می ‌شوند. مدل های تک کاره تنها متکی بر قدرت موتور های الکتریکی عملیات سمپاشی را انجام می ‌دهند و گونه ‌های دو کاره علاوه بر موتور های الکتریکی از سیستم دستی نیز بهره‌ مند هستند. انواع سمپاش شارژی اگر چه قدرت کمتری از مدل های موتور بنزینی دارند؛ اما کاملاً مناسب برای فضا های سطح میانی از زمین‌ های زراعی می باشند. قیمت معقولی دارند، وزن کمتری از مدل های موتور بنزینی خواهند داشت و صدای تولید شده از آنها بسیار اندک است. از این رو می ‌توان از آنها برای سمپاشی در فضا های شهری، کارخانجات، بیمارستان ها و نهاد های بهداشتی، انبار های مواد غذایی و… استفاده کرد.

راهنمای خرید دستگاه سمپاشدستگاه سمپاش فرغونی:

وقتی قرار است سطح وسیعی از یک باغ را سمپاشی کنیم، قطعاً نمی توانیم بر توانمندی‌ های محدود انواع کوچک و قابل حمل سمپاش تکیه داشته باشیم. لازم است تا از یک دستگاه سمپاش قدرتمند با توانایی حمل مقدار بسیار از سموم نباتی استفاده کنیم. دستگاه سمپاش فرغونی یک نوع از سمپاش است که کاملا مطلوب برای باغات بزرگ با درختان بلند قامت می باشد. این سمپاش ها بسیار پرتوان و قدرتمند هستند و توانایی تامین دو نازل همزمان را دارند.

به همان اندازه که در سطح فعالیت های کشاوزی با انواع روش ها مواجه هستید، لازم است تا ابزار های خود را همسو با نیاز های فعالیت های کشاورزی خود سازید. سمپاشی در یک باغ با درختان تناور یقینا متفاوت از سمپاشی در یک باغچه کوچک خانگی است و به همان اندازه کاملا متفاوت است با یک مزرعه بزرگ جالیزی و یا یک گندمزار وسیع. از این رو شما باید با در نظر داشتن نیازی که همراه با کشاورزی های خود دارید، نوع دستگاه سمپاش خود را تهیه کنید.

اگر نتوانید تعادلی میان توانمندی های دستگاه سمپاش که دارید با نوع و مقدار فعالیت های کشاورزی خود برقرار سازید، قطعا در مسیر سمپاشی با مشکل مواجه خواهید شد. در راهنمای خرید سمپاش سعی بر آن بوده است تا بتوان انواع متداول از سمپاش ها را به نوعی دسته بندی نمود تا همراه با یک نگرش حرفه ای در مسیر انتخابی اصلح قرار گیرید. به هر صورت در هنگام خرید انواع سمپاش و یا استفاده از آن حتما از دستورالعمل های کارکرد با آنها به خوبی مطلع باشید و خطرات احتمالی در استفاده از این دستگاه را هرگز دست کم نگیرید.

چقدر این پست مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

سبد خرید