تفاوت ویبراتور برقی و ویبراتور بنزینی

ویبراتور برقی
فهرست مطالب
0
(0)

تفاوت ویبراتور برقی و بنزینی در چه چیز است؟

ویبراتور بتن با هدف حذف حباب های مانده در داخل بتن پس از عملیات بتن ریزی استفاده می شود. ویبره بتن می ‌تواند با خلق لرزش های عمیق در بطن بتن باعث جا به جایی آن شده و مادامیکه می ‌تواند توزیع یکنواخت بتن را حاصل آورد، حباب های مانده در داخل آن را توسط نیروی حاصل شده از ویبراتور بتن به کمک شیلنگ ویبراتور خارج ساخت. حضور این حباب ها در داخل بتن مانع از تشکیل شدن یک حجم بتن مستحکم خواهد شد. ویبراتور بتن از یک موتور ویبراتور در کنار یک شیلنگ بزرگ فنری شکل تشکیل شده است. شیلنگ مذکور همراه با تعریف قطعه ای با نام پوکر می تواند لرزش های مورد نظر را از وضعیت گردش فنر تولید کند. آنچه اهمیت دارد، چگونگی تولید وضعیت گردش در فنر شیلنگ ویبراتور می باشد. تولید چنین نیرویی بر عهده موتور ویبراتور گذاشته شده است. موتور ویبراتور (موتور ویبره) یک عضو مکانیکی در ویبراتور بتن می باشد که در مدل های برقی، بنزینی و یا دیزلی مورد استفاده قرار می گیرد.

آنچه وجه تمایز انواع ویبراتور بتن است، نحوه تولید قدرت های گردشی توسط مولد های مکانیکی است که برای تامین چنین قدرتی بر استفاده از موتور های برقی و یا بنزینی و شاید دیزلی متکی هستیم. از این رو می توان انواع ویبراتور بتن یا ویبره بتن را در گونه‌ های ویبره برقی، ویبره بنزینی و ویبراتور دیزلی دسته بندی نمود. بسته به سطح نیاز پروژه عمرانی همراه با در نظر گرفتن نکاتی مانند امکانات و یا صرف هزینه ‌های مالی است که یکی از این مدل ها انتخاب خواهد شد. مدل های ویبره برقی و ویبره بنزینی به مراتب از گونه های دیزلی بیشتر مورد توجه مصرف کنندگان قرار دارند. از این رو منطقی است که بخواهیم در مقابل خرید ویبراتور بتن ، مقایسه ای میان این گونه متداول داشته باشیم. لذا قبل از انجام یک قیاس میان انواع ویبراتور برقی و یا ویبراتور بنزینی و شاید ویبراتور دیزلی لازم است تا اندکی بیشتر از آنها بدانیم.

شناخت ویبراتور برقی (ویبره برقی)

در ویبراتور برقی حضور یک موتور الکتریکی است که قدرت گردش فنر را تامین خواهد کرد. این موتور ها در انواع ویبره تکفاز و در مواردی خاص با مدل های ویبراتور سه فاز همراه هستند. نیروی برق مورد نیاز نیز برای کارکرد آنها در سطح ولتاژ برق شهری است و به این ترتیب می توان با حضور نیروی برق به راحتی انواع ویبراتور برقی یا ویبره برقی را راه اندازی نمود. این ویژگی، عمده دلیل در محبوبیت بالای ویبراتور برقی می باشد.

شناخت ویبراتور بنزینی (ویبره بنزینی)

موتور های احتراق داخلی که همراه با حرکت سیلندر ها در داخل پیستون هایی تحت اثر انفجار های پیاپی سوخت کار می ‌کنند، از گونه مدل های متداول در ساخت انواع ابزار های ساختمانی محسوب می‌ شوند. البته موتور های احتراق داخلی بسته به نوع سوخت در دو مدل بنزینی و دیزلی طراحی می‌ شوند. ویبراتور بنزینی یا ویبره بنزینی از یک موتور بنزینی برای تامین قدرت مورد نیاز خود بهره مند شده است. قدرت بالا، اطمینان کاری مطلوب و انعطاف پذیری مناسب از ویژگی ‌های شاخص استفاده از ویبراتور بنزینی می باشد.

تفاوت های فنی ویبراتور برقی و ویبراتور بنزینی

یکی از سوالات همیشگی در هنگام خرید ویبراتور آن است که کدام نوع ویبراتور بتن یا ویبره بتن برای تامین هدفی که داریم مناسب است. در این بین عمده تصمیمات برای خرید ویبره بتن مابین انواع برقی و بنزینی می باشد. این دو همراه با تفاوت ‌های آشکاری که در نوع مولد خود دارند، از سطح کاری نسبتاً یکسانی برخوردار هستند. قدرت کار در سطح پروژه های متوسط بتن ریزی را دارند و می ‌توانند به مدت طولانی کارایی و سطح بالایی داشته باشند. لکن تفاوت هایی میان موتور ویبراتور برقی و موتور ویبراتور بنزینی وجود دارد که درک صحیح آنها برای داشتن یک خرید هوشمندانه ضروری خواهد بود.

ابعاد ویبراتور بتن :

اولین وجه قابل توجه در تفاوت ویبراتور برقی با ویبره بنزینی در ابعاد آنها است. موتور های برقی در قدرت برابر از حجم به مراتب کمتر به نسبت انواع موتور های احتراق داخلی مانند موتور های بنزینی برخوردار می باشند. یک دلیل ساده در بزرگ شدن موتور های بنزینی، حضور انواع قطعات در ساختار این موتور ها است. مادامیکه در طراحی یک موتور برق چیزی جز بدنه اصلی هسته موتور وجود ندارد. از این رو اگر ابعاد در حین کار برای شما اهمیت دارد و نمی خواهید با مدل های حجیم سر و کار داشته باشید، ویبراتور برقی مناسب تر از مدل های بنزینی خواهد شد.

وزن ویبراتور بتن :

در تفاوت میان ویبراتور برقی(ویبره برقی) و ویبره بنزینی و ویبره دیزلی لازم است تا همچنان در ویژگی های فیزیکی آنها بمانیم. چرا که تفاوت فاحشی در وزن مدل ها وجود دارد. موتور ویبراتور برقی به مراتب سبک‌ تر از موتور ویبره بنزینی است. این وزن کم استفاده از آن را در فضا هایی که تحمل وزن بالای دستگاه را ندارند، مانند سقف نیمه ساز یک بنا مناسب می کند. به این ترتیب اگر نیاز به خرید ویبراتور بتن سبک وزنی دارید، باز هم موتور ویبراتور برقی مطلوب ‌تر از موتور ویبراتور بنزینی است.

صدای حاصل از کار ویبراتور بتن :

اینکه ویبراتور بتن شما چه میزان آلودگی صوتی تولید می کند، گاهاً بسیار مهم می شود. خصوصا زمانی که ساخت و ساز در فضا های مسکونی اتفاق می افتد. آنگاه یک دستگاه شیلنگ ویبراتور با تولید آلودگی صوتی بالا به هیچ حالت مناسب نیست. شرایطی که در کار با انواع ویبراتور دیزلی بسیار مشهود است. چرا که موتور های دیزلی سر و صدای زیادی در حین کار دارند. در این بین موتور ویبراتور برقی به مراتب آرام تر و کم صداتر از موتور ویبراتور بنزینی است. لذا اگر داشتن حداقل آلودگی صوتی در حین کار برای شما اهمیت دارد، باز هم موتور ویبره برقی برنده ماجرا خواهد شد.

میزان آلودگی محیطی:

موتور های بنزینی و دیزلی با سوخت های فسیلی کار می ‌کنند. لذا خروجی آنها همراه با آلودگی محیط است. شاید آلودگی هوا توسط کارکرد یک موتور بنزینی ساده در یک ویبراتور بتن یا ویبره بتن آنچنان زیاد نباشد و بتوان به راحتی از کنار آن عبور کرد؛ اما ضرورت اهمیت به این ویژگی زمانی احساس می ‌شود که بخواهید در یک فضای بسته اقدام به ویبره زنی داشته باشید. در چنین زمانی دود حاصل از کارکرد موتور ویبراتور بنزینی به سرعت در داخل فضای بسته پخش خواهد شد. به طوری که دیگر نمی توان حضور در چنین مکانی را تحمل کرد. به این ترتیب ویبره زنی در فضا های بسته ساختمانی موضوعی است که اهمیت استفاده از ویبره برقی را توجیه می ‌کند. چرا که موتور ویبراتور برقی عاری از تولید هر گونه آلودگی برای محیط می باشد.

توان و قدرت ویبراتور بتن:

مهمترین فاکتور برای انتخاب ویبراتور بتن یا ویبره بتن ، میزان قدرتی است که قادر به تولید آن است. فاکتوری که در آن انواع ویبراتور برقی با تمام مزایایی که تاکنون شمرده ایم، قادر به رقابت با گونه های بنزینی نمی باشد. قدرت و توان ویبراتور برقی به مراتب کمتر از موتور ویبراتور بنزینی است. از این رو نمی ‌توان از آنها در سطح عملیات‌ های بزرگ بتن ریزی استفاده کرد. در مقابل ویبراتور بنزینی و البته در مرتبه ای بالاتر مدل ‌های دیزلی به مراتب از قدرت بالایی برخوردار هستند و می توانند در سطح پروژه ‌های بزرگ بتن ریزی به خوبی پاسخگو باشند.

قابلیت اتصال انواع شیلنگ ویبراتور:

به جهت ویبره زنی مطلوب انواع فضا های ساخت و ساز در حجم های گوناگون، مدل ‌های مختلفی از شلنگ ویبراتور مورد استفاده قرار می ‌گیرد. این مدل ها در طول و قطر شیلنگ ویبراتور با یکدیگر تفاوت دارند. انواع شیلنگ ویبراتور از طول های 1.5 الی ۴ متر برخوردار هستند. در قطر نیز انواع شیلنگ ویبراتور دارای مقدار های ۱، 1.5، ۲، 2.5 و حتی 3 اینچی هستند. هر چه قطر شیلنگ ویبراتور در کنار طول آن بیشتر باشد، ظرفیت کاری بالاتری را تامین خواهند کرد. لکن نکته در قابلیت کار با این شیلنگ های طویل و یا قطور می باشد. در مقابل افزایش ظرفیت کاری نیاز است تا قدرت های بالاتری را برای کارکرد شیلنگ ویبراتور سنگین تر داشته باشیم. شرایطی که به هیچ حالتی از پس توانمندی‌ های یک موتور ویبراتور برقی تامین نخواهد شد. از مهمترین تفاوت‌ ها میان موتور ویبراتور برقی در مقابل موتور ویبراتور بنزینی در تنوع کار با همین شیلنگ ویبراتور ها می باشد. ویبراتور برقی تنها می ‌تواند با شیلنگ ها تا ۲ متر همراه با قطر حداکثر 2 اینچ کار کند. برای ابعاد بزرگتر لازم است تا از ویبراتور بنزینی و یا دیزلی استفاده کنیم.

تامین انرژی:

همانطور که اشاره داشتیم، نیروی ویبراتور برقی از طریق یک خط برق شهری قابل تامین است. این سادگی در تامین انرژی باعث محبوبیت بالایی برای ویبراتور برقی شده است؛ اما اگر در فضایی کار می‌ کنید که نیروی برق حضور ندارد، مثلاً در یک محیط دورافتاده و یا ساختمانی که مجاز به استفاده از نیروی برق شهری نیست، آنگاه آیا می توان قابلیت تامین انرژی ویبراتور بتن را یک ویژگی برتر تلقی کرد؟ در این حالت لازم است تا با یک موتور برق نیروی لازم را تامین کنیم. موتور برقی که خود نیز یک موتور بنزینی است. پس بهتر نیست تا در چنین مواردی از همان ابتدا ویبراتور بنزینی(ویبره بنزینی) را انتخاب کنیم؟ ویبراتور بنزینی برای راه اندازی نیاز به هیچ خط تغذیه شهری ندارد. کافی است سوخت ارزان قیمت بنزین را برای آن تامین کنید تا به مدت طولانی همراه با قدرتی بالا برای شما کار کند.

میزان امنیت در کار:

در تشریح تفاوت ها میان ویبراتور برقی در قیاس با ویبراتور بنزینی وارد مقوله امنیت می ‌شویم. تشریح این بند وجه مفصلی می شود. هر کدام از از این دستگاه ها شرایط کارکرد امن خاص خود را دارند که به هر صورتی لازم به رعایت آنها هستیم. نکاتی که مهمترین آنها را می ‌توان در بند های زیر تشریح نمود.

استفاده از محیط های مرطوب: ویبراتور برقی به هیچ حالت مناسب برای استفاده در فضا های مرطوب نمی ‌باشد. چرا که در فضا های مرطوب مستعد خطر برق گرفتگی می ‌شود. لذا در محیط هایی که احتمال رطوبت بالایی می رود و یا ممکن است ویبره بتن در نزدیکی جریانات آب قرار گیرد، لازم است تا از ویبراتور بنزینی استفاده کنید.

کابل برق طولانی همواره خطرآفرین است. یکی از نکات کلیدی در تامین امنیت ویبراتور برقی عدم استفاده از کابل های طولانی برق است. یک کابل طولانی حامل نیروی برق که در سطح کارگاه رها شده است، به طور خطرناکی مستعد برق گرفتگی می ‌شود. از این رو اگر احتمال می دهید که لازم است برای تامین انرژی ویبراتور برقی کابل کشی طولانی داشته باشید، یا این کابل کشی را به روش‌ های کاملاً اصولی انجام دهید و یا آنکه قید استفاده از موتور ویبراتور برقی را زده و از مدل های بنزینی استفاده کنید.

در تامین سوخت موتور های بنزینی حساسیت بالایی داشته باشید: در مقابل خطر برق گرفتگی که همواره کارکرد موتور ویبراتور برقی را تهدید می ‌کند، حضور سوخت بسیار فعال بنزین در کار با موتور ویبراتور بنزینی نیز دردسر آفرین است. هرگز نباید سوخت بنزین را به مقدار بالا نگهداری کنید و در تامین سوخت دستگاه نهایت دقت را داشته باشید.

هزینه های تعمیر و نگهداری ویبراتور برقی و بنزینی:

از دیگر تفاوت ‌های قابل توجه در انواع ویبراتور برقی در مقابل مدل های بنزینی هزینه های مربوط به تعمیر و نگهداری آن می باشد. موتور های برقی از ساختار ساده ‌ای برخوردار هستند. لذا چندان اسیر خرابی نمی ‌شوند و در هنگام خرابی شرایط تعمیر آسان و کم هزینه ای دارند. در مقابل پیچیدگی طراحی در موتور های بنزینی شرایط تعمیر و نگهداری بسیار سخت تر و در عین حال گرانتری را برای ویبراتور بنزینی فراهم خواهد کرد.

در انتخاب ویبراتور بتن خود لازم است تا با درک هر یک از ویژگی های مدل های برقی و بنزینی با در نظر داشتن سطح کار و البته امکاناتی که دارید، نوع دستگاه مناسب برای خود را انتخاب کنید. در نظر داشته باشید که یک انتخاب غلط، نتیجه ای جز عدم ویبره زنی اصولی بتن نخواهد داشت. هزینه تامین ویبراتور بتن یا ویبره بتن در قبال هزینه اجرای یک ساختمان به مراتب قابل چشم ‌پوشی است. لذا هرگز کیفیت کار را فدای کمیت های غیرضروری نکنید.

چقدر این پست مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

سبد خرید