حوادث در بالابر ساختمانی

حوادث بالابر ساختمانی
فهرست مطالب
4
(1)

حوادث در بالابر ساختمانی چگونه ایجاد می شوند؟

در ساخت ساختمان های بلند مرتبه امروزی، بالابر ساختمانی تبدیل به یکی از اصلی ترین ماشین آلات شده است. اگر در سطح هر شهری باشید و از کنار هر ساختمان نیمه سازی عبور کنید، به یقین یکی از انواع بالابر ساختمانی را بر اوج بنای نیمه ساخت مشاهده خواهید کرد. دستگاهی که قرار است مصالح سنگین ساختمانی را به آسانی و با سرعتی قابل توجه جا به جا کند؛ اما آیا حضور این ماشین قدرتمند در بطن فضا های ساخت و ساز عاری از حادثه خواهد شد؟

واقعیت آن است که بالابر مصالح بر از جمله ماشین آلات مستعد انواع حوادث می باشد. از سقوط اجسام سنگین تا خطر برق گرفتگی و یا دیگر حوادث در کار غیر ایمن با این دستگاه قدرتمند گزارش شده است. در این مقاله می خواهیم به چگونگی ایجاد حادثه در یک بالابر مصالح بپردازیم.

چه هنگام بالابر ساختمانی مستعد حادثه می شود؟

قبل از پرداختن به حوادث در بالابر ساختمانی لازم است تا موضوع را در چرایی وقوع حوادث در کار با بالابر ساختمانی مطرح کنیم. اینکه چه مشکلاتی باعث خلق حادثه در بالابر ساختمانی خواهد شد؟

بگذارید موضوع را این طور مطرح کنیم که هر ماشین ساخت بشر طبق استاندارد های ایمنی در مسیر تولید انبوه و مصرف عموم قرار گرفته است. لذا اگر استاندارد های ایمنی در هر ماشینی رعایت نشود، منطقی است که باید انتظار حادثه را داشته باشیم. در بالابر ساختمانی نیز عدم رعایت نکاتی مانند حداکثر ظرفیت دستگاه، حداکثر ارتفاع مجاز کار دستگاه، نحوه تامین برق بالابر ساختمانی، عدم تعویض به موقع قطعات مصرفی و… است که دستگاه فروش بالابر کارگاهی بالابر کارگاهی را مستعد انواع حوادث می کند.

یک دستگاه بالابر مصالح اگر به شکلی اصولی نصب شده باشد و در تمام مدت استفاده کاملا با ظرفیت مجاز باشد و در عین حال در مسیر سرویس و تعمیر و نگهداری درست و حرفه ای قرار گیرد، یقینا برای سالیان متمادی عاری از هر گونه حادثه ای کار خواهد کرد. در کار با انواع بالابر کارگاهی همواره این نکته مهم را در نظر داشته باشید که قدیمی بودن دستگاه دلیل بر بروز حادثه نیست؛ بلکه عدم رعایت نکات اصولی و ایمنی است که حادثه آفرین می شود. لذا یک دستگاه بالابر کارگاهی کاملا جدید نیز در صورت عدم رعایت نکات ایمنی تا کارکرد غیر اصولی مستعد حوادث سهمگینی خواهد شد.

شناخت انواع حوادث در بالابر ساختمانی

حوادث در حین کار یک بالابر ساختمانی در نمونه های کاملا متفاوتی دیده شده است. البته در این بین از آنجا که تمام وظایف هر بالابر ساختمانی متوجه جا به جایی مصالح در ارتفاع می باشد، انواع حوادث ناشی از سقوط اجسام سنگین در راس خطرات کار با بالابر کارگاهی می باشند. لذا می توان حوادث در بالابر ساختمانی را به ترتیب زیر تدوین نمود.

حوادثی که متوجه سقوط اجسام سنگین است، وقتی قرار است مصالح بسیار سنگین ساختمانی را در ارتفاع جا به جا کنیم، قاعدتا باید رعایت نکات ایمنی بسیاری را در نظر داشته باشیم. کار با بالابر ساختمانی مستعد سقوط اجسام سنگین است. لذا نکات ایمنی را برای پرهیز از این خطرات جدی بگیرید. جهت خرید بالابر ساختمانی با ما در تماس باشید.

  • از محکم بودن پایه های بالابر مصالح در محل استقرار آن اطمینان داشته باشید. از مهمترین خطرات در کار با بالابر ساختمانی زمانی است که خود دستگاه بالابر ساختمانی سقوط می کند. این حادثه یا بر اثر حمل بار با ظرفیت بسیار بیشتر بالابر ساختمانی اتفاق می افتد و یا اینکه اتصال بالابر ساختمانی در محل ساختمان به خوبی صورت نگرفته است. در این حالت بالابر مصالح ظرفیت تحمل فشار وارد آمده را ندارد و با جدا شدن از محل استقرار خود جدا از اینکه خودش سقوط می کند، باعث سقوط مصالحی که در حال حمل آن هست نیز می شود.
  • سلامت سیم بکسل را در همه حال جدی بگیرید. از جمله حوادث در سقوط اجسام به دلیل پاره شدن سیم بکسل رخ می دهد. عوامل متعددی در ین پارگی نقش دارند. فرسوده شدن سیم بکسل، عدم سلامت در کارکرد قرقره، حمل بار با ظرفیت بیشتر از مقدار تعریف شده دستگاه و یا آنکه مصالح را در ارتفاعی بسیار بیشتر از مقدار تعریف شده آن جا به جا می کنید. هر کدام از این نکات مستعد پاره شدن سیم بکسل در بالابر ساختمانی می باشد. اتفاقی که در حین کار همراه با حوادث دلخراشی خواهد شد.
  • استفاده غیر اصولی از بالابر ساختمانی ممنوع می باشد. وقتی ظرفیت مشخصی برای یک بالابر ساختمانی تعریف شده است، قاعدتا به هیچ حالتی مجاز به حمل بار های سنگین تری نیستید؛ اما در استفاده غیر اصولی گاها دیده شده است که از بالابر کارگاهی برای جا به جایی انسان استفاده می شود. جا به جایی نفر در بالابر ساختمانی بسیار خطرناک است. این دستگاه تنها برای حمل مصالح تعریف شده است و به هیچ حالت استاندارد های لازم برای حمل نفر را ندارد.
  • سلامت ترمز در الکتروگیربکس بالابر ساختمانی بسیار با اهمیت است. مصالح در کار بالابر ساختمانی در ارتفاع میان طبقات بنا جا به جا می شوند؛ اما بسیار پیش می آید که در ارتفاعی خاص از بنا برای مدتی بمانند. در این حالت که موتور دستگاه کار نمی کند، لازم است تا موقعیت باکت در همان ارتفاع ثابت باقی بماند. این امر تنها با سلامت سیستم ترمز در بالابر کارگاهی تامین می شود.
  • حمل بار های نامتعارف باعث بر هم خوردن تعادل در بالابر ساختمانی خواهد شد. یکی از مشکلات و یا حوادث متعدد در کار با بالابر ساختمانی زمانی اتفاق می افتد که کارفرما اصرار دارد تا هر شی متعارف و نامتعارفی را از طریق بالابر ساختمانی حمل کند. بار نامتعارف باعث بر هم خوردن تعادل دستگاه شده و می تواند خطرات سنگینی را متوجه ساختمان کند. برای اطلاع از قیمت بالابر تک فاز و یا بالابر سه فاز با ما در تماس باشید.
  • وقتی در کار دستگاه بالابر مصالح مداخله می کنید، باید انتظار حادثه را نیز بکشید. مانند کسانیکه به هر ترتیبی کار قرقره در جمع کردن سیم بکسل را مختل می کنند. از جمله حوادث دیده شده در کار بالابر کارگاهی زمانی است که اپراتور دستانش را بیش از حد در کنار قرقره جمع کننده سیم بکسل می گذارد. این موقعیت مستعد گرفتار شدن دست در قرقره می باشد.
  • کار با دستگاه برقی را شوخی نگیرید. بالابر ساختمانی را در ساختمان های نیمه ساز، بر بالاترین نقطه از بنا، در جوار هوای آزاد نصب می کنند و این ماجرا بدون در نظر گرفتن الزامات نصب تجهیزات برقی خطرآفرین می شود. چرا که باد و باران و برف و… کاملا می توانند یک دستگاه بالابر ساختمانی با نصب غیر اصولی در تجهیزات برقی را تحت تاثیر گذارند. در چنین زمانی خطر برق گرفتگی بسیار بالا می باشد.

جدا از تمام موارد ذکر شده از جمع حوادث رایج در کار بالابر ساختمانی، حوادث متعدد دیگری نیز کار با این تجهیز ساختمان سازی را تهدید می کنند؛ البته اگر نکات ایمنی را رعایت نکرده باشید. چرا که با رعایت تمام نکات ایمنی و اصولی در کار با بالابر کارگاهی هرگز اسیر این حوادث نخواهید شد.

چقدر این پست مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 4 / 5. تعداد آرا: 1

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

سبد خرید