تفاوت کمپکتور صفحه ای و کمپکتور قورباغه ای

کمپکتور
فهرست مطالب
0
(0)

در مقاله حاضر قصد داریم تا تفاوت کمپکتور صفحه ای و کمپکتور قورباغه ای را خدمت شما کاربران عزیز شرح دهیم. کمپکتور یا زمین کوب دستگاهی است که موجب فشرده سازی انواع مصالح مربوط به ساختمان می شود.

مصالحی اعم از خاک، شن، ماسه که توسط کمپکتور صفحه ای و کمپکتور قورباغه ای متراکم می شوند. به نحوی که مقاومت آن ها بسیار بالا می رود. کمپکت کردن یا فشرده سازی خاک که توسط کمپکتور انجام می گیرد دارای محاسن و ویژگی های بسیاری است که در متن محتوا به آن اشاره خواهد شدو

کمپکتورها انواع مختلفی دارند و شامل دو دسته مهم هستند که بعد از شناخت کمپکتور به تشریح و بررسی کامل آن ها، تفاوت ها، عملکرد و ویژگی آن ها خواهیم پرداخت. همراه با ما باشید.

آشنایی با کمپکتور یا زمین کوب

قبل از شروع هر پروژه ساخت و ساز می بایست زیر بنا یا در واقع پی ساختمان را آماده کرد و این امر مستلزم انتخاب زمینی است که به وسیله دستگاهی پیشرفته به بهره برداری کامل رسیده باشد.

در عصر حاضر صنعت ساخت و ساز به عنوان بخش بزرگی از صنایع اجرایی به شمار می آید. ساخت و ساز انواع ساختمان های قول پیکر و مدرن که برای اجرایی شدن نیاز به دستگاه های مدرن و مجهز دارند.

در نتیجه مهندسان بر آن شدند تا به کمک ماشین آلات پیشرفته سطح خاکی را که متشکل از انواع مواد آلی و آب و هوا است از طریق دستگاهی به نام کمپکتور یک دست و مستحکم نمایند.

کمپکتور صفحه ای و کمپکتور قورباغه ای از دستگاه های پرکاربرد در صنعت ساخت و ساز می باشند که پیمانکاران و مهندسان در انتخاب آن ها بسیار حساب شده عمل می کنند. همانطور که در ابتدای مقاله ذکر شد کمپکتور یا زمین کوب وسیله ای است که موجب افزایش تراکم مصالح ساختمانی می شود.

کمپکتور وسیله ای است که وظیفه کوبش خاک در سطح ها و فضاهای گوناگون را بر عهده دارد. این میزان کوبیدن باید به حدی باشد که مقاومت و استقامت خاک فوق العاده بالا برود و سطح زمین برای فرایند پروژه آماده شود.

هنگامی که خاک مناسب و مقاوم باشد، ساخت انواع جاده ها، پیاده رو ها و صدها سازه مختلف اصولی و استاندارد خواهد بود. این اتفاق وقتی می افتد که ماشین آلات قدرتمندی مانند کمپکتور صفحه ای و کمپکتور قورباغه ای به دنیای صنعت ساخت و ساز پا بگذارند.

ویژگی های کمپکت کردن یا فشرده سازی خاک

عمل فشرده سازی خاک توسط کمپکتور صفحه ای یا کمپکتور دستی و کمپکتور قورباغه ای یا کمپکتور پرشی انجام می گیرد. این دستگاه ها موجب می شوند تا مولکول های خاک در نزدیکی هم قرار گیرند و ضخامت لایه های ما بین آن کم شود و در نهایت مقاومت خاک افزایش یابد.

عمل کمپکت کردن با ماشین آلات زمین کوب که برای کوبیدن انواع خاک، شن، ماسه و .. انجام می گیرد از ویژگی های زیادی برخوردار است از جمله:

  • بالا بردن میزان قدرت و تحمل بار
  • تثبیت مناسب
  • عدم نشست و تورم
  • عدم یخ زدگی انواع
  • جلوگیری از منقبض شدن زیاد
  • جلوگیری از نفوذ مایعات به داخل خاک

حال که با کمپکت کردن و خواص آن آشنا شدید در ادامه به معرفی مهمترین نوع زمین کوب ها یعنی کمپکتور صفحه ای( بنزینی) یا کمپکتور دستی و همچنین کمپکتور قورباغه ای (کانگورویی) یا کمپکتور پرشی خواهیم پرداخت تا به چگونگی کار هر یک آشنا شوید.

کمپکتور صفحه ای یا کمپکتور دستی چیست؟

یکی از بزرگترین و مجهزترین دستگاه های مورد استفاده در صنعت ساخت و ساز که عمل فشرده سازی خاک را انجام می دهد، کمپکتور صفحه ای Plate Compactorنام دارد. این نوع فشرده سازهای خاک، سنگریزه، شن، ماسه و … در بازار به نام های کمپکتور بنزینی و کمپکتور دستی نیز مشهور هستند.

شرکت های بسیار زیادی در دنیا در حال تولید این دستگاه پرکاربرد می باشند. به همین دلیل کمپکتور صفحه ای با برندها، طرح ها، رنگ ها، اندازه ها و مدل های مختلف در بازارهای جهانی به فروش می رسد و بنا به توانایی، قدرت، کیفیت و در واقع برند شرکتی دارای شاخصه های ویژه ای خواهند بود.

نکته مهم که نباید از گفتن آن اجتناب کرد، جنس صفحه کمپکتور صفحه ای است. مجموعه های سازنده کمپکتورهای صفحه ای یا بنزینی صفحه های این نوع کمپکتورها را از جنس فولاد تهیه نموده اند که هم دارای سنگینی قابل قبول و هم قدرت و توانایی بالایی است.

طریقه نصب صفحه ها یا ورق های فلزی کمپکتور صفحه ای بر روی پایه و ساپورت این زمین کوب است که توسط افراد با تجربه و ماهر شرکت های سازنده با نظارت کامل مهندسین صنایع صورت گرفته است. همان طور که گفته شد کمپکتور صفحه ای به کمپکتور بنزینی نیز نام برده می شود.

دلیل این نامگذاری آن است که ورقه فولادی کمپکتور صفحه ای با دارا بودن دسته ای بلند، توسط موتوری دیزلی یا بنزینی حرکت می کند. جهت حرکت این صفحه های فلزی که از طریق قدرت موتور تعیین می گردد، به سمت بالا و پایین است طوری که موجب کوبیدن و تثبیت کامل خاک می شود.

عملکرد کمپکتورهای صفحه ای

کمپکتورهای صفحه ای قابلیت های متفاوتی دارند و بسته به صفحه، نوع، شکل، ابعاد و توان مکانیزمی، عملکرد متفاوتی خواهند داشت. بارزترین تفاوت و در واقع مهمترین فاکتور انتخاب یک کمپکتور صفحه ای توجه به نوع صفحه آن است. این صفحه که حرکت کمپکتور به سمت جلو را مدیریت می کند دارای اندازه های مختلفی است.

اگر مقیاس صفحه سخت فولادی این کمپکت کننده ها کوچک باشد، موتور آن ها نیز قدرتی متناسب با همان ابعاد خواهد داشت. در نتیجه از کمپکتور هایی که صفحات کوچکتر دارند برای کوبیدن خاک هایی که از مساحت کمی برخوردار هستند و نیاز به توان بسیار بالای موتور دیزلی ندارند استفاده می کنند.

در نتیجه متقاضیان هنگام خرید کمپکتورهای صفحه ای با توجه به مساحتی که نیاز به ثبت خاک در آن ها است، کمپکتور صفحه ای متناسب را انتخاب می کنند.

اما برای زمینی که از مساحت زیادی برخوردار است، نیاز به دستگاه زمین کوب صفحه ای بزرگ با موتوری بسیار قوی خواهد بود تا عملکرد بهتری در یکسان سازی و فشرده سازی خاک داشته باشند.

بزرگی یا کوچکی کمپکتور بنزینی یا صفحه ای می تواند بر قیمت آن نیز تاثیرگذار باشد. مهم این است که هر کدام از آن ها در جای مخصوص به خود و با توجه به مساحت زمین بالاترین کارایی را خواهند داشت.

کمپکتور قورباغه ای یا کمپکتور پرشی چیست؟

بعد از معرفی کمپکتورهای صفحه ای نوبت به شناخت کمپکتور قورباغه ای( Ramer Tamping) یا کمپکتور پری است. کارایی اصلی کمپکتور قورباغه ای که به دلیل نوع پرش به آن کمپکتور کانگورویی نیز می گویند، چسباندن و نزدیک کردن فوق العاده ذرات خاک از طریق کوبیدن ضربه ای است طوری که تثیت خاک به طور کامل انجام گیرد.

دستگاه کمپکتور قورباغه ای از طریق وارد کردن ضربه به خاک عمل ثبت و یک دست شدن خاک را انجام می دهد و موجب فشرده سازی می شود به همین دلیل به آن کمپکتور پرشی یا کانگورویی نیز می گویند. عملکرد کمپکتور قورباغه ای مانند کمپکتور صفحه ای بستگی به برند، اندازه و ابعاد و مهمتر از همه نوع سطح و فضای کاری خواهد داشت.

نوع ساخت کمپکتورهای قورباغه ای یا کمپکتور پرشی عمودی است. این ویژگی موجب می شود تا پای این ماشین قدرتمند، بتواند کمپکتور را بلند کند و با وارد نمودن ضرباتی محکم به زمین موجب فشرده شدن خاک شود. این دستگاه برای انواع مکان های دارای عرض کم مانند گودال و کانال که ضربات، بیشتر از ارتعاش، در یکسان سازی و تثبیت خاک تاثیرگذار است، مناسب می باشد.

استفاده از کمپکتور قورباغه ای دارای مزایای بسیاری است که به چندی اشاره می شود:

  • ابعاد و سطح مقطع مناسب و کوچک
  • توانایی بالای مانور و تغییر وضعیت
  • قابلیت ایجاد عمق بالا نسبت به کمپکتور صفحه ای به دلیل نحوه کوبش
  • متناسب متریال های مختلف به دلیل نوع کارایی

تفاوت کمپکتور صفحه ای و کمپکتور قورباغه ای

هر دستگاه زمین کوب دارای ویژگی های منحصر به فرد خود است و با توجه به سطح های مختلف و حفاری های گوناگون کارایی ویژه ای را دارند.

کمپکتور صفحه ای که به دلیل داشتن دسته ای بلند و مناسب، به کمپکتور دستی نیز معروف است با توجه به نوع زمین و سطح کار پروژه انتخاب می شود. در کمپکتور صفحه ای بر عکس کمپکتور قورباغه ای به جای اینکه حالت ضربه و پرش به خاک وارد شود حرکت های رفت و برگشتی انجام می گیرد.

کمپکتور دستی یا کمپکتور صفحه ای از لحاظ آسانی کار نسبت به کمپکتور قورباغه ای یا کمپکتور پرشی مناسب تر است. اما باید توجه شود که کار با این دستگاه ها در هر حال افراد متخصص خود را می طلبد.

اگر نوع خاک طوری باشد که نیاز به کوبیدن بیشتر با سرعت شدید تر باشد کمپکتور قورباغه ای یا کمپکتو پرشی مناسب کوبیدن خواهد بود تا با وارد نمودن ضربه شدید، کوبش به نحو احسن انجام شود.

کمپکتور قورباغه ای یا کمپکتور پرشی دارای قدرت و توان فشرده سازی بیشتری نسبت به کمپکتور صفحه ای است و این به دلیل نیروی عمودی است که به خاک وارد می شود. این کمپکتور برای مکان هایی با فضای تنگ مانند گودال و کانال کاربرد دارد.

اما اگر خاک دارای لایه های منسجم و دانه های کوچک باشد کمپکتور صفحه ای پرکاربردتر و بهتر از قورباغه ای خواهد بود. زیرا نوع ارتعاشی که کمپکتور دستی یا صفحه ای به خاک وارد می کند برای تثبیت خاک کفایت می کند.

از لحاظ اندازه و ابعاد صفحه فولادی کمپکتور صفحه ای بزرگتر از کمپکتور قورباغه ای است و همین امر موجب می شود تا سطح بیشتری از زمین در کوبش و فشردگی قرار گیرد. طراحی و ساخت کمپکتورهای صفحه ای ایده آل برای مساحات های یک دست و بزرگ انجام شده است.

چقدر این پست مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

سبد خرید