بتونیر برقی یا بتونیر دیزلی کدام مناسب است؟

بتونیر برقی
فهرست مطالب
1
(1)

تفاوت های بتونیر برقی و دیزلی در چیست؟

بتن از پرکاربردترین مصالح ساخت و ساز در دنیای امروز است. مصالحی که با استفاده از دستگاهی با عنوان بتونیر ساخته می شود. در زبان عامیانه از بتونیر با نام هایی همچون میکسر بتن نیز یاد می کنند. این دستگاه از مخزن های بزرگی در سایز های متنوعی برخوردار است که همراه با حضور یک نیروی موتوری به گردش درآمده و همراه با این گردش است که طرح اختلاط بتن را انجام می دهد. در انتخاب نوع بتونیر جدا از اهمیت دادن به تمام اجزای تشکیل دهنده آن، نوع موتور است که جایگاه بالایی دارد. انواع متداول از بتونیر برقی، بتونیر بنزینی و البته بتونیر دیزلی در سطح وسیعی مورد استفاده قرار می ‌گیرند.

در این بین مدل های بتونیر برقی از محبوبیت قابل توجهی برخوردار هستند. میکسر بتن بنزینی نیز توانسته است سطح رضایت مطلوبی برای استفاده در انواع فضا های ساخت و ساز کسب کند. لکن توجه به بتونیر دیزلی نیز خالی از لطف نیست. بتونیر دیزلی در قدرت بالایی تولید می ‌شود و می ‌تواند فضا های بزرگ از ساخت و ساز را پاسخگو باشد. در این مقاله می خواهیم تا تشریح مفصلی از مقایسه انواع بتونیر برقی در مقابل بتونیر دیزلی داشته باشیم. در واقع با این قیاس قصد کنار هم قرار دادن پرمصرف ترین مدل از میکسر بتن در مقابل قدرتمندترین آنها را داریم.

بتونیر دیزلی چیست؟

اصولا ایده استفاده از موتور های احتراق داخلی برای ساخت انواع ابزار ها و ماشین آلات، برای آن است که بتوانیم از قدرتی موتوری فارغ از نیاز به حضور نیروی برق بهره ‌مند باشیم. موتور های بنزینی و دیزلی می ‌توانند در هر شرایطی و با هر سطحی از کار فعالیت مستمری داشته باشند. مانند ساخت میکسر بتن دیزلی و یا بنزینی که با هدف استفاده در مناطق دور افتاده و بدون دسترس به نیروی برق ساخته شده اند.

اما در ادامه، استفاده از میکسر بتن دیزلی نقشی بسیار پررنگ تر از عدم نیاز به نیروی برق برای راه اندازی پیدا کرده است. موتور های دیزلی تقریباً قدرتمندترین موتور هایی هستند که ساخته می ‌شوند. این موتور ها می‌ توانند ماشین آلات سنگین را به راحتی جا به جا کنند. لذا در تامین قدرت یک میکسر بتن ساده هم توانمند خواهند شد. از قدرت موتور های دیزلی برای ساخت میکسر بتن های بزرگ و حجیم استفاده می شود.

بتونیر یا میکسر بتن

در دید طراحی اگر قرار به ساخت میکسر بتن با استفاده از موتور های احتراق داخلی باشد، برای ظرفیت های کم از موتور های بنزینی و برای ساخت ظرفیت ‌های بالا از موتور های دیزلی استفاده می شود. به این ترتیب تمام میکسر بتن های بزرگ و حجیم از ۷۵۰ الی 1000 لیتری از نمونه های بتونیر دیزلی هستند. بتونیر با ظرفیت ۵۰۰ لیتری را می توان با هر سه نوع موتور برقی، دیزلی و یا بنزینی ساخت.

بتونیر دیزلی طاقت کار در شرایط بسیار سخت محیط با رطوبت بسیار بالا را دارد. بتونیر دیزلی می ‌تواند در راندمان بالایی کار کند و در نهایت بازدهی خوبی داشته باشد؛ اما در مقابل تمام این ویژگی های ایده آل از قدرت بالا در کنار سرسخت بودن، کارکرد آنها همراه با تولید آلاینده ‌های بالایی است. در عین حال صدای تولید شده از موتور های دیزلی نیز خیلی بالاتر از آن است که بتوان از آنها در فضا های شهری سود جست. البته این نقیصه ها با مهندسی برتر امروز در ساخت موتور های دیزلی تا حدود قابل توجهی مرتفع شده است. موتور های دیزلی امروزی همراه با تولید آلایندگی به مراتب کمتر در کنار کارکردی روانتر هستند؛ اما هنوز هم نمی ‌توان آنها را مناسب برای کار در فضا های مسکونی دانست.

بتونیر برقی چیست؟

نیروی برق از آسانترین روش های انتقال انرژی است. با این نیرو می توان به راحتی در هر فضا و مکانی از قدرتی بالا سود جست. فقط کافی است کابل برق تغذیه شده از منبع ژنراتوری مطمئن در محلی مورد نظر ما حضور داشته باشد. این سادگی در تامین انرژی باعث شده تا ساخت بسیاری از تجهیزات و ابزار های ساخت و ساز همراه با موتور های برقی شوند. مانند میکسر بتن برقی که با استفاده از یک الکتروموتور تکفاز و یا سه فاز کار می کند.

بتونیر برقی متداول ترین مدل از انواع بتونیر است. دلیل های مختلف در این حجم از استقبال وجود دارد. یک دلیل ساده در نیاز محدود اکثر پروژه های ساخت و ساز می باشد. غالباً اکثر ساخت و ساز ها چندان ضرورتی در تامین حجم بالای بتن ندارند. آنها می‌ توانند با حضور یک بتونیر ۲۵۰ یا ۴۰۰ لیتری به طور کامل تمام نیاز های خود را مرتفع سازند. بهترین ایده که البته کارآمدترین و در عین حال ارزانترین در ساخت میکسر بتن های کوچک می باشد، استفاده از موتور های برقی است.

از طرف دیگر نیروی برق، نیرویی ارزان ‌قیمت، مطمئن و سهل در استفاده می باشد. آن هم در فضا های ساخت و ساز شهری که به راحتی می‌ توان به نیروی برق شهری دسترسی پیدا کرد. این سطح بالا از دسترسی مطمئن، دلیل دیگری برای محبوبیت انواع بتونیر برقی است؛ اما یک استدلال جدی در چرایی استقبال بالا از بتونیر برقی را می‌ توان در انعطاف بالای موتور های برقی دانست. به راحتی می توان قدرت های متنوعی همراه با انواع موتور های سه فاز و و تکفاز خلق کرد. تنوعی که دست سازندگان را در خلق انواع بتونیر باز کرده است. با این همه نمی‌ توان از سادگی در طراحی موتور های برقی عبور کرد.

موتور های برقی از طراحی بسیار ساده ‌ای برخوردار می باشند. از این رو غالباً در هنگام خرابی، تعمیرات پیچیده ای ندارند و با صرف هزینه به مراتب اندکی تعمیرات آنها انجام پذیر است. این همه از ویژگی ‌های بارز در بتونیر برقی است که باعث شده تا سطح استقبال مطلوبی برای استفاده از آن در نزد اهالی فن وجود داشته باشد.

تشریحی بر تفاوت های بتونیر برقی در مقابل بتونیر دیزلی

حال که در تشریحی ساده و البته مختصر دورنمایی از ساختار طراحی تا ویژگی ‌های بارز انواع بتونیر برقی در کنار بتونیر دیزلی به دست آوردیم، این آمادگی را داریم که به بیان تفاوت های عمده در این دو نوع از میکسر بتن بپردازیم. تفاوت ‌هایی که می‌ توانند مسیر خرید تا استفاده از این میکسر های بتن ریزی را مشخص نمایند.

قیمت بتونیر دیزلی و برقی

بارزترین تفاوتی که می ‌توان میان انواع بتونیر برقی در مقابل بتونیر دیزلی در نظر داشت، تفاوت میان قیمت تمام شده در ساخت آنها می ‌باشد. موتور های دیزلی به مراتب گرانتر از موتور های برقی هستند. در عین حال ساخت با حجم بالا از بتونیر دیزلی باعث صرف متریال بیشتری است. موضوعی که باعث افزایش قیمت نهایی میکسر بتن دیزلی خواهد شد.

آلایندگی در بتونیر برقی

از دیگر تفاوت ‌های قابل توجه میکسر بتن برقی در مقابل میکسر دیزلی، سطح آلایندگی تولید شده توسط آنها می باشد. میکسر بتن دیزلی که با سوخت گازوئیلی کار می کند، آلایندگی بالایی دارد. در مقابل بتونیر برقی، هیچ نوع آلایندگی برای محیط اطراف خود ندارد. آلایندگی صوتی نیز از تفاوت ‌هایی است که می ‌توانیم در این بند به تشریح آن بپردازیم. میکسر برقی در کار با موتور های برقی کمترین صدای ممکن را تولید می کند. در حالیکه کارکرد یک موتور دیزلی همراه با تولید صدای بسیار بالایی است.

شرایط تعمیر و نگهداری بتونیر برقی و دیزلی

در بورس هر تجهیز ساختمان سازی لازم است تا دور نمای کاملی از شرایط تعمیر و نگهداری از آن داشته باشیم. هر چه دستگاه از پیچیدگی بالاتری برخوردار باشد؛ لاجرم از شرایط تعمیر و نگهداری سخت تری نیز برخوردار خواهد شد. مانند بتونیر دیزلی که در کار با موتور های پیچیده دیزل از شرایط تعمیر و نگهداری سخت و البته گرانی برخوردار می‌ باشد. در مقابل موتور های ساده برقی، کار با آنها را بسیار ساده و تعمیرات آنها را بسیار ارزان قیمت کرده است.

تامین انرژی بتونیر دیزلی و برقی

از مشخصه های بارز در تفاوت میکسر برقی در مقابل میکسر دیزلی، در نوع تامین انرژی آنها می باشد. نیروی برق یک انرژی ارزان و مطمئن است؛ اما تامین آن نیاز به اتصال به شبکه برق سراسری را طلب می ‌کند. موضوعی که برای کار در کارگاه های دور افتاده و یا عدم امکان به تامین برق شهری غیر قابل اجرا می باشد. در مقابل میکسر بتن دیزلی بدون نیاز به تامین انرژی از شبکه خاصی، تنها با حضور سوخت گازوئیل می تواند به راحتی و به شکل مستمر در هر فضا و مکانی راه اندازی شود.

قدرت وجه متمایزی از بتونیر برقی تا بتونیر دیزلی

در مقایسه بتونیر دیزلی در مقابل بتونیر برقی، این قدرت است که برگ برنده موتور های دیزلی است. الکتروموتور های برقی چه در حالت تکفاز و یا مدل های سه فاز چندان ظرفیتی در تامین قدرت های بالا ندارند. اگر چه می توان از الکتروموتور های بسیار قدرتمند استفاده کرد؛ اما حجم بالای آنها در مقابل قیمت تمام شده و میزان جریان کشی ای که دارند، موضوع استفاده از موتور های حجیم در ساخت میکسر بتن های سنگین وزن را منتفی خواهد کرد. در مقابل موتور های دیزلی در تامین قدرت زیاد دست بالایی دارند. به این ترتیب عرصه ساخت بتونیر های سنگین وزن با ظرفیت ‌های ۷۵۰ و ۱۰۰۰ لیتری تنها به عهده موتور های دیزلی قرار گرفته است.

انتخاب از میان بتونیر برقی و دیزلی یک انتخاب مشخص است. انتخابی که باید با درک نیاز های ساخت و ساز، نحوه تامین انرژی و در نهایت حداکثر ظرفیت مورد نیاز انجام پذیرد. منطقی نیست که برای پروژه ‌های کوچک از ساخت و ساز مستلزم هزینه های سنگین در خرید و نگهداری از بتونیر دیزلی باشیم و در سوی دیگر باز هم منطقی نیست تا بخواهیم عملیات های سنگین ساخت و ساز را همراه با بتونیر های کم توان برقی سازیم. منطقی آن است که با توجه به شرایط کار و سطح امکانات، مدل بتونیر ایده آل را انتخاب کنیم.

چقدر این پست مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 1 / 5. تعداد آرا: 1

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

سبد خرید