راهنمای خرید دستگاه علف زن
با پیشرفت علم و تکنولوژی بشر به ساخت ابزارها و وسایل کاربردی در تمام حوزه های صنعتی روی آورد. ابزارها و تجهیزات کشاورزی و باغداری نیز رشد و پیشرفت قابل توجهی داشته اند. دستگاه علف تراش یا دستگاه علف زن یکی از کاربردی ترین تجهیزات کشاورزی است که برای برش و کوتاه کردن گیاهان مورد استفاده قرار میگیرد. ساخت این وسیله باعث شد تا کشاورزان و باغداران به جای استفاده از وسایلی همچون داس، اره و قیچی باغبانی از این دستگاه استفاده کنند و به طرز چشمگیری سرعت و کارایی آن ها را بالاببرد.
آنچه در ادامه می خوانید:
در این مقاله قصد داریم مهم ترین ویژگی های یک دستگاه خوب را به شما معرفی کنیم. با آشنایی کامل با این ویژگی ها می توانید دستگاه مورد نظر خود را خریداری کنید.
برای هرس کردن و کوتاهی گیاهان از ابزار های مختلفی از جمله داس، قیچی، اره و… استفاده می شود. کار کردن با این ابزار معایب زیادی دارد از جمله اینکه وقت زیادی می گیرد، بسیار سخت و اذیت کننده است و مهم تر از همه کار کوتاهی را به صورت منظم و تمیز انجام نمی دهند. از این رو دستگاه علف زن وسیله ای بسیار مناسب و کاربردی در این زمینه است.
دستگاه علف زن انواع مختلفی دارد و به دو صورت مختلف برقی و بنزینی طراحی و ساخته شده اند.
در نوع اول موتور اصلی دستگاه با نیروی برق کار می کند. این نوع از قدرت کمتری برخوردار هستند و برای باغ های کوچک مورد استفاده قرار می گیرند.
در نوع دوم نیروی محرکه دستگاه از طریق یک موتور بنزینی تامین می شود. قدرت و کارایی هر مدل متفاوت است و شما باید بر اساس نیاز خود و حجم کاری که انجام می دهید به خرید این وسیله اقدام نمایید.
این دستگاه های پر قدرت دارای تیغه های بسیار تیز و برنده ای هستند که با سرعت زیاد انواع گیاهان را هرس می کند. دستگاه علف زن علاوه بر قدرت و توان بالا باید به گونه ای طراحی شده باشد که اپراتور به راحتی بتواند با آن کار کند.
اجزا اصلی دستگاه علف تراش
- موتور: اصلی ترین بخش دستگاه علف زن موتور است. قدرت موتور تعیین می کند که این دستگاه قابلیت انجام چه کارهایی و قابلیت کوتاهی و هرس کردن گیاهان مختلف را داشته باشد.
- لوله واسط: طراحی لوله واسط با توجه به نوع دستگاه که به صورت دوشی یا پشتی باشد متفاوت است.
- نگهدارنده: دسته یا نگهدارنده دستگاه علف تراش به چند صورت تک دسته ، دسته دوچرخه ای ، دایره ای یا حلقه ای می باشد.
- تیغه: تیغه های علف زن به صورت دو پره تا هشت پره ساخته شده و برای هرس کردن علف های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.
سایر اجزا: برخی دستگاه های علف زن به صورت چندکاره طراحی شده اند. این دستگاه ها در کنار اجزای اصلی دارای اجزای جانبی از جمله کولتیواتور ، گردوچین ، زیتون چین ، شمشادزن ، اره شاخه بر ، برش زن چمن و … می باشد.
قبل از اقدام به خرید یک علف تراش حتما به مساحت زمین و حجم گیاه توجه کنید. همچنین تعداد دفعاتی که از دستگاه استفاده می شود نیز بسیار اهمیت دارد. گاهی اوقات شما دستگاه علف تراش را برای باغ یا مزرعه بسیار بزرگی خریداری می کنید، یا این که نوع گیاهی که با دستگاه تراشیده می شود بسیار ضخیم تر است در این موارد باید دستگاه پرقدرت تری خریداری شود.
کارایی دستگاه علف زن بسیار مهم است زیرا این وسیله از ابزاری است که به صورت دائمی مورد استفاده قرار می گیرد. گاهی به صورت هفتگی یا ده روز یک بار از آن استفاده می شود.
اصلی ترین ویژگی های دستگاه علف زن
- طراحی دستگاه: از آنجایی که افراد باید این دستگاه را بر روی دوش انداخته یا به پشت حمل کنند طراحی دستگاه بسیار مهم است و باید به گونه ای باشد که فشار زیادی به افراد وارد نکند.
- قدرت موتور: موتور مهم ترین بخش دستگاه است به همین دلیل داشتن موتور قدرتمند بسیار مهم است.
- تیغه های محکم: یکی دیگر از بخش های مهم دستگاه تیغه های محکم و با دوام است. دستگاه باید دارای تیغه های مستحکم باشد.
- کارایی دستگاه: کارایی دستگاه نیز بسیار مهم است. این که دستگاه بتواند همزمان چندین کار مفید را در باغبانی و کشاورزی انجام دهد و همچنین قابلیت کوتاه کردن انواع گیاهان را داشته باش، از ویژگی های یک دستگاه خوب است.
برندهای مختلف دستگاه علف زن
شرکت های بزرگی در دنیا در زمینه ساخت ابزارهای کشاورزی فعالیت می کنند. این شرکت ها هر کدام ویژگی های خاص خود را دارند و معمولا ابزارهایی که تولید می کنند از کیفیت بالایی برخوردار هستند.
در زیر تعدادی از برندهای معتبر دستگاه علف زن آورده شده است:
دستگاه علف زن دوما:
یکی از شناخته شده ترین محصولات بازار علف زنهای دوما است. علف زن فوما بسیار قدرتمند است و قابلیت کار کردن وطولانی مدت نیز دارا می باشد. تیغه های بسیار مقاوم و همچنین وزن بسیار مناسبی دارد.
علف زن هوندا:
هوندا یکی از بزرگترین شرکت های دنیا است. تولیدات این شرکت ژاپنی بسیار پرقدرت و مورد تایید هستند. هوندا علف زنهای دوشی و پشتی با موتورهای قوی بنزینی طراحی کرده است. قدرت این دستگاه ها بسیار بالا است و مصرف سوخت پایینی دارند. هوندا همچنین دستگاه های علف زن چندکاره نیز تولید کرده است. این دستگاه هم برای کوتاه کردن چمن ها و هم کارهایی مانند هرس کردن شاخه ها و حتی شخم زدن مفید است.
دستگاه علف زن KNC:
علف زنهای این برند دارای تیغه های بسیار قدرتمندی هستند. همچنین این دستگاه دارای قیمت بسیار مناسبی نیز می باشد.
علف زن اشتیل:
این علف زن ساخت کشور آلمان است و وسیله ای کاربردی و قابل اعتماد است. موتور بسیار با کیفیتی دارد و جز علف زنهای خوب بازار است.
علف زن برند دیانا:
این علف زن از نام های مشهور در این زمینه نیست اما به جرات می توان از علف زنهای عالی و با کیفیت در بازار است. این علف زن چینی کاربردهای فراوانی دارد و برای از بین بردن علف های هرز، هرس کردن، کوتاه کردن چمن و …. مورد استفاده قرار می گیرد.
تفاوت علف زن دوشی با علف زن پشتی
علف زن ها در دو نوع دوشی و پشتی ساخته می شوند. کار کردن با علف زن پشتی نسبت به علف زن دوشی بسیار ساده تر و راحت تر است. علف زنهای پشتی در حین کار فشار کمتری را به افراد وارد می کنند. اما در مقابل سرعت کار بسیار پایین تر است. علف زنهای دوشی سرعت بسیار بالایی دارند، اما کار کردن با آن ها سخت تر است.
اگر برای اولین بار است که قصد خرید علف زن دارید و قبلا با این وسیله کار نکرده اید بهتر است از علف زنهای پشتی خریداری کنید.
در هنگام خرید به نکات زیر نیز توجه داشته باشید:
- ابتدا بر اساس نیاز خود و مساحت و حجم کار خود از بین دو نوع بنزینی و برقی یکی را انتخاب کنید.
- از بین برندهای موجود در بازار مناسب ترین گزینه را با توجه به هزینه و نیاز خود انتخاب کنید. حتما به کارایی، کیفیت دستگاه، تامین قطعات و مواردی از این قبیل توجه کنید.
- دستگاه از لحاظ شکل ظاهری و کاربرد با دستگاه چمن زن تفاوت دارد. حتما قبل از خرید نوع دستگاه مورد نظر را مشخص کنید.