جنبه های کار در بالابر ساختمانی

بالابر ساختمان
فهرست مطالب
3
(1)

آگاه بودن از جنبه ‌های کار در بالابر ساختمانی چه اهمیتی دارد؟

در ساخت سازه های مدرن امروزی که تقریباً همگی آنها رو به آسمان هستند، بهره ‌مندی از ابزار های مدرن و موتوری یک الزام همیشگی است. در غیر این صورت نمی ‌توانیم حجم و وزن بالای مصالح ساختمانی را در فضای ساختمان در حال ساخت به کار نبریم. بالابر ساختمانی با تمام جنبه های متنوع در طراحی آن یکی از همین ابزار های کارآمد و مدرن امروزی است.

ما با کمک بالابر مصالح بر می ‌توانیم هر یک از مصالح سنگین و حجیم ساختمانی را به راحتی راهی ارتفاع طبقات در حال ساخت نموده و به این ترتیب سرعت عمل بالایی در کار ایجاد کنیم. در حال حاضر برای هر ساخت و سازی نیاز به یک بالابر ساختمانی، وجه ضروری در کار است؛ اما آیا در مواجهه با چنین وسیله مفید و البته پرکاربردی آمادگی لازم را داریم؟

کار با بالابر ساختمانی چه مقدماتی می‌ خواهد؟

دستگاهی مانند بالابر ساختمانی در نگاه اول ساختار بسیار ساده ‌ای دارد. یک چهارچوب فلزی که محل استقرار موتور الکتریکی در کنار گیربکس و قرقره است. این همه قرار است باکتی و یا قلابی در پایین بنا را کشیده و به این ترتیب حجم مشخصی از مصالح را بالا بیاورد.

چنین دستگاهی با این ایده ساده در طراحی یقیناً زمینه ساز تفکر کار ساده ‌ای نیز می ‌شود. خیلی ‌ها فکر می‌ کنند که کار کردن با بالابر ساختمانی مقوله بسیار ساده ‌ای است. کافی است مصالح یا باکت را به قلاب آن بیاویزیم و با فشردن یک کلید کار تمام می شود.

این تفکر ساده زمینه ساز انواع حوادث در کار با بالابر حمل مصالح خواهد شد. چرا که اجازه نمی دهد تا شما در مقام مجری کار با این تجهیز استراتژیک اقدام به فراگیری مقدمات اپراتوری با آن را داشته باشید. اینکه اصول راه اندازی دستگاه چگونه است؟ مقدار ظرفیت کاری دستگاه چطور است؟ چگونه باید مقدار وزن مصالح را تخمین زده باشید و هرگز این مقدار را فراتر از ظرفیت اسمی دستگاه تعریف نکنید؟ اطلاع از شرایط کارکرد ایمن دستگاه و در نهایت هنگام مواجه شدن با خرابی ها چه خواهید کرد؟ همگی از مقدمات در کار با بالابر ساختمانی است. مقدماتی که باید یک به یک همراه با نگاهی حرفه ای و البته دقیق و موشکافانه تامین شده باشند تا این دستگاه مستعد انواع حوادث نباشد.

نکات کلیدی در مقدمات کار با بالابر ساختمانی

وقتی با یک دستگاه آن هم با حضور قطعات بسیار همراه هستید، لازم است نگرش فنی کاملی نیز به آن داشته باشید. اولین ایده در کار با بالابر ساختمانی که لازمه تامین شرایط مطلوب در کار است، متوجه نحوه راه اندازی اصولی از آن می باشد. تمام بالابر های ساختمانی همراه با حضور موتور های الکتریکی طراحی می شوند. البته با توجه به نوع موتور، این دستگاه در دسته بندی بالابر تک فاز و یا بالابر سه فاز قرار می گیرد.

راه اندازی اصولی بالابر حمل مصالح متوجه اطلاع کامل شما از راه اندازی موتور های الکتریکی است. موتور های الکتریکی در مدل های سه فاز و تکفاز شرایط راه اندازی متفاوتی دارند. از این رو اصولاً سیم بندی متفاوتی برای آنها تعریف شده است. اگر چه در نهایت شما همراه با یک کلید راه ‌اندازی بالابر ساختمانی هستید؛ اما لازم است تا درک کاملی بر آنچه در این کلید اتفاق می ‌افتد، داشته باشید. چرا که در صورت خرابی می توانید خودتان دست به کار شده و مراتب درست سیم بندی در چگونگی راه اندازی موتور های الکتریکی را رعایت کنید.

پس اولین قدم در کار اصولی با بالابر های ساختمانی کسب اطلاع مختصر از نحوه راه اندازی موتور های الکتریکی می باشد. البته در این بین اگر محصول خود را از یک شرکت و یا برند معتبر تهیه کرده باشید، قطعاً با برخی اطلاعات کلی مانند دفترچه راهنما همراه هستید. این اطلاعات، مقدمات کاری برای تسلط شما در راه اندازی اصولی دستگاه خواهد شد.

دقت در نکات ایمنی ضامن تداوم کار است

دستگاه بالابر ساختمانی تنها با تکیه بر یک سیم بکسل است که می ‌تواند تمام مصالح سنگین ساختمانی را میان ارتفاع در ساختمان های در حال ساخت جابجا کند. هیچ جدار محافظ و یا چاه آسانسوری در این بین وجود ندارد. لذا هر گونه پارگی سیم بکسل و یا افتادن دکل بالابر ساختمانی و شاید خرابی ترمز و حتی قرقره باعث رها شدن مصالح خواهد شد. مادامیکه هیچ مهاری برای هدایت این مصالح در هنگام سقوط پیش‌ بینی نشده است. این ماجرا معرف تمام خطرات پیچیده ‌ای است که همراه کار با بالابر ساختمانی می باشد. از این رو قطعا هیچ بالابر ساختمانی نباید در حین کار دچار حادثه باشد.

رعایت نکات ایمنی و درک ایجاد چنین نکاتی در کار با بالابر ساختمانی اهمیت بالایی دارد. سالم بودن کامل سیم بکسل یکی از جدی ترین اصول کلی در داشتن یک بالابر امن می ‌باشد. حضور ضامن قلاب، قرقره با اتصالات محکم، شاسی سالم و البته ترمز کارآمد از دیگر نکات جدی در تامین امنیت هنگام کار با بالابر مصالح بر می باشد. برای اطلاع از قیمت بالابر ساختمانی در ظرفیت های مختلف، با ما در تماس باشید.

لکن در مقام کار با یک بالابر ساختمانی کاملاً سالم که کاملاً درست و ایمن نصب شده است، شما باید به عنوان یک اپراتور آگاه نسبت به رعایت تمام نکات اصولی در کار نیز مهارت های کاملی را کسب کرده باشید. یکی از این مهارت ها، تخمین درست وزن محموله در هر بار جابجایی بار است. هرگز نباید از هر بالابر ساختمانی انتظار جابجایی مصالح خارج از ظرفیت تعریف شده آن را داشته باشید. این کار باعث تبعات جدی و بسیار خطرناکی در کار با این ماشین می باشد.

از طرفی نحوه اتصال مصالح به سیم بکسل نیز نیاز به کسب مهارت های لازم را دارد. آشنایی با انواع باکت ها، اصول جابجایی آنها و همچنین نحوه محاسبه نقطه ثقل بار های بزرگ ساختمانی نیز در وجه مهمی از نکات کلیدی در کار با بالابر ساختمانی می باشند. بار بسته شده به سیم بکسل توسط قلاب ها هرگز نباید در میانه راه صعود سنگ اندازد و یا از تعادل خارج شده و به یک سمت هدایت شود. اصول استقرار هر باری در محل قلاب ها مهارت هایی است که لازم است در کنار طیف بزرگی از دیگر مهارت های لازم برای کار با انواع بالابر ساختمانی کسب کرده باشید. به این ترتیب کاملاً متوجه خواهید شد که کار با بالابر ساختمانی در حد فشردن یک کلید نمی باشد. مهارت و دقت لازم را می خواهد تا شما بتوانید تمام مصالح ریز و درشت و البته سنگین ساختمانی را به درستی و در کمال امنیت جابجا کنید.

چقدر این پست مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 3 / 5. تعداد آرا: 1

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

سبد خرید