علت کار نکردن بالابر ساختمانی

علت کار نکردن بالابر ساختمانی
فهرست مطالب
3.8
(28)

علت کار نکردن بالابر ساختمانی چیست؟

در این مقاله می‌خواهیم به عیب یابی بالابر ساختمانی بپردازیم. بالابر ساختمانی از ابزارهای بسیار پر کاربرد در صنعت ساختمان است، که همانند سایر لوازم برقی گاهی اوقات دچار خرابی می‌شود. خرابی این نوع وسیله دلایل مختلف و متفاوتی را می‌تواند شامل شود، که ما در این مطلب قصد پرداختن به مهمترین و عمده‌ترین آنها را داریم. با مطالعه این مطلب به راحتی و در کمترین زمان قادر خواهید بود به علت خرابی بالابر خود پی ببرید.

بالابر ساختمانی یا بالابر مصالح بر از یک مجموعه قطعات به هم پیوسته همچون، الکتروموتور تکفاز و سه فاز، کالسکه (وینچ)، گیربکس و سیم بکسل تشکیل شده است، که همگی آن‌ها بر روی پایه و ریل و کرپی سوار شده تا یک مجموعه به هم پیوسطه و منظم تشکیل شود، که کار حمل مصالح ساختمانی را انجام دهند. با آسیب به هر کدام از این قطعات ممکن است بالابر دچار خرابی شده و کار نکند یا بخشی از آن از کار بیفتد.که در نتیجه کاربرد بالابر ساختمانی شما با اختلال روبه‌رو می‌شود.

اما علت‌های به وجود آمدن خرابی در بالابر ساختمانی همگی به یک شکل نبوده و نقص به وجود آمده ممکن است به راحتی قابل مشاهده نباشد و منجر به ایجاد یک خرابی بزرگتر شود. طبق گفته بسیاری از کارشناسان، نقص بالابر های ساختمانی به طور کلی بیشتر مربوط به، نقص در الکتروموتور یا گیربکس یک بالابر است که ناشی از عدم استفاده درست و حمل مصالح سنگین و نیز عدم تعمیرات و نگهداری ماهانه بالابر می‌باشد.

خرابی الکتروموتور شایع‌ترین مشکل در بالابر حمل مصالح می‌باشد. این بخش از بالابر به دلیل اینکه بخش اعظم بار و جابجایی مصالح را انجام می‌دهد، ممکن است دچار نقص و خرابی شود. کوچکترین نقص و خرابی در بالابر ساختمانی را باید جدی گرفت زیرا ممکن است تبدیل به خطرناک ترین نقص‌ها شده و منجر به صدمه جسمی یا آسیب به افراد یا اموال شوند. با این حال، بسیاری از پیمانکاران و کارفرمایان این موضوع را جدی نگرفته و اقدام به استفاده مکرر از بالابر دارای نقص می‌کنند. اما توجه داشته باشید که این کار خطر افزایش آسیب یا خسارت به اموال دیگر را افزایش می‌دهد، و باید با هر طریقی خرابی بالابر را از بین برد.

عیب یابی بالابر ساختمانی

الکتروموتور، مهمترین عضو در بالابر ساختمانی است، و به واسطه نیروی الکتریکی، قادر است نیروی محرک ایجاد کند. این وسیله به دو صورت تک فاز و سه فاز وجود دارد که مهمترین تفاوت آنها، توان و قدرت است. میزان حمل مصالح ساختمانی به واسطه بالابر بستگی به نوع الکتروموتور و توان آن دارد، معمولا بالابر های ساختمانی قادر به حمل ۳۵۰ کیلو گرم تا ۱تن را هستند. حمل مصالح سنگین بیش از ظرفیت الکتروموتور باعث خرابی آن می‌شود. در ادامه به دلایل خرابی الکتروموتور بالابر اشاره خواهیم کرد:

  1. از اصلی ترین دلایل خرابی الکتروموتور بالابر ساختمانی می‌توان به میزان جریان ورودی برق بیشتر اشاره کرد، اگر بالابر حمل مصالح شما تک فاز باشد نباید آن را به برق سه فاز متصل کنید، زیرا میزان توان مصرفی آنها کمتر از این مقدار است و باعث سوختن الکتروموتور بالابر می‌شود.
  2. یکی دیگر از دلایل خرابی بالابرهای ساختمانی عدم روغن کاری یا گریس کاری الکتروموتور در مدت زمان مورد نیاز است. همانطوری که می‌دانید پس از گذشت زمان الکتروموتور بالابر قدرت خروجی خود را کاهش می‌دهد و به سیم پیچ موتور فشار می‌آید و اگر الکتروموتور روغن کاری یا گریس کاری شود بالاخره سیم پیچ در اثر گرما خواهد سوخت.
  3. علت دیگر خرابی الکتروموتور بالابر ساختمانی دو فاز شدن موتورهای الکتریکی سه فاز می‌باشد، این عامل باعث داغ شدن سیم پیچ‌های درون الکتروموتور می‌شود. و روکش سیم پیچ‌ها آب شده و سیم پیچها اتصالی کنند. در این صورت راکتانس الکتروموتور کاهش زیادی پیدا می‌کند و اگر فیوز نتواند جریان موجود را قطع کند، الکتروموتور بالابر آتش خواهد گرفت.
  4. در صورت سوختن الکتروموتور بالابر های ساختمانی چه به صورت تک فاز و چه سه فاز علایم زیر نمایان خواهد شد:
  • سیم پیچ الکتروموتور بالابر سیاه می‌شود.
  • الکتروموتور بالابر بیش از حد آمپر می‌کشید.
  • بوی سوختگی دادن معمولا وجود دارد و می‌توان آن را احساس کرد.
  • قدرت یا سرعت الکتروموتور بالابر به شدت کاهش می‌یابد.

برای دریافت لیست قیمت بالابر ساختمانی با کارشناسان پارس موتور در تماس باشید تا شما عزبزان را به بهترین شکل راهنمایی کنند.

دلایل اصلی خرابی بالابر ساختمانی کدامند؟

از دیگر دلایل کار نکردن بالابر ساختمانی می‌توان به خرابی گیربکس اشاره کرد. گیربکس های بالابر مصالح بر نیز مانند سایر وسایل ممکن است بعد از مدت‌ها کار دچار خرابی و عیوبی شوند. خرابی گیربکس بالابر می‌توانند دلایل متعددی داشته باشند که در صورت به وجود آمدن می‌توان برای رفع آن‌ها توسط نیروی متخصص اقدام کرد.

یکی از مهمترین دلایل خرابی این وسیله، عدم توجه به نکات ضروری و فاکتورهای فنی و مهندسی در هنگام خرید است. برخی از مدل‌های گیربکس در بازار از کیفیت مناسبی برخوردار نیستند و در صورت استفاده ممکن است چرخ‌دنده‌ها، پوسته و یا سایر اتصالات مانند یاتاقان دچار شکستگی شوند. بنابراین توجه به کیفیت و خرید از محل معتبر را همواره به خریداران توصیه می‌کنیم. جهت دریافت قیمت بالابر ساختمانی با ما در تماس باشید.

در این بخش به مهمترین خرابی‌ها و عیوب گیربکس بالابر ساختمانی اشاره خواهیم کرد، تا با آنها آشنا شوید و بتوانید از آن استفاده کنید:

  • 1- صدای غیرعادی گیربکس: چند دلیل برای به وجود آمدن آن وجود دارد که مهمترین آنها عبارت است از، مقدار کم روان‌کار، اگر مقدار روغن گیربکس بالابر را تا نیمه پوسته تنظیم کنید از این اتفاق جلوگیری می کنید. از دیگر دلایل آن می توان به خرابی خار و یا جاخار و نیز اشکال در دستگاه و اتصالات آن یعنی یاتاقان بندی و ریل ها اشاره کرد. همچنین موارد زیر نیز باعث ایجاد صدای غیرعادی گیربکس بالابر ساختمانی می شود:
    • خرابی اتصالات ورودی و خروجی
    • وجود جرم خارجی در گیربکس
    • آسیب دیدگی در چرخ دنده
    • تراز نبودن سطح نصب گیربکس
    • بالا بودن دمای محیط
    • شل بودن یا خرابی اتصالات ورودی
    • و …
  • 2- دمای زیاد برینگ‌ها: بار شعاعی زیاد منجر به وجود آمدن این مشکل در اکثر بالابر های ساختمانی می شود، برای پیش گیری از این نوع خرابی بار شعاعی گیربکس را کم کنید و همچنین از یاتاقان بندی مناسب استفاده کنید. اگر باز هم به مشکل برخوردید می توانید از گیربکس بزرگتری را جایگزین کنید.
  • 3- نشت روغن: در اولین قدم سعی کنید محل درپوش روغن را کنترل و اصلاح کنید، و درپوش‌های روغن را سفت کنید. توصیه دیگر این که سطح روغن را تا نیمه گیربکس کم کنید زیرا پر کردن آن ممکن است باعث نشتی گیربکس بالابر ساختمانی شود. از مهمترین علل نشت روغن در گیربکس بالابر می توان به موارد زیر اشاره کرد:
    • خرابی واشر های درزگیر یا کاسه نمدها
    • شل بودن درپوش‌های روغن گیربکس
    • نامناسب بودن حالت نصب با
    • خرابی درپوش‌های روغن گیربکس
    • زیاد بودن سطح روغن گیربکس
  • 4- لرزش غیر عادی: در صورت شل بودن محل نصب گیربکس و همچنین شل بودن یا خرابی اتصالات ورودی و آسیب دیدگی برینگ، منجر به لرزش غیر عادی گیربکس بالابر ساختمانی می شود و برای جلوگیری از این کار تعویض و یا بستن محکم پیچ‌ها و همچنین، تعویض برینگ است.
  • 5- دمای زیاد گیربکس: حمل بار بیش از ظرفیت و یا اشتباه در محاسبه میزان بار قابل حمل توسط بالابر و نیز استفاده از روان کار نامناسب می تواند منجر به این خرابی در بالابر های ساختمانی شود. برای جلوگیری از چنین خرابی می توانید مقدار روغن گیربکس را تا نیمه پوسته تنظیم کنید و از روان کار استاندارد استفاده کنید.

علت روغن ریزی گیربکس بالابر ساختمانی

روغن ریزی گیربکس مشکل بسیار مهمی است و مانند دمای زیاد برینگ‌ها می‌تواند علت کار نکردن بالابر ساختمانی باشد. از همین‌رو این مشکل باید بلافاصله ترمیم شود، زیرا در غیر این‌صورت احتمال خرد شدن دنده‌های گیربکس زیر بار سنگین مصالح وجود دارد.

تاثیر منفی روغن ریزی گیربکس

هر گیربکس برای روانکاری چرخ‌دنده‌های داخلی خود و جلوگیری از هرگونه اصطکاک بین آن‌ها به روغن واسکازین نیاز دارد. بااین‌حال گاهی اوقات شاید این بخش دستگاه دچار روغن ریزی شود و تاثیر منفی بر عملکرد دستگاه بگذارد. از جمله دلایل روغن ریزی گیربکس بالابر ساختمانی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

خرابی دریچه تخلیه روغن

رایج‌ترین علت روغن ریزی گیربکس بالابر ساختمانی، خرابی یا درست بسته‌نشدن دریچه تخلیه روغن است، زیرا در این محل روغن واسکازین می‌ریزند و خرابی دریچه می‌تواند باعث نشت روغن شود. بنابراین برای رفع این مشکل باید دریچه را مجدد به روش اصولی ببندید یا رزوه‌های آن را تعویض کنید.

خرابی کاسه نمد

گیربکس بالابر ساختمانی دارای دو عدد شفت است. یک شفت در سمت موتور و دیگری در سمت خروجی دستگاه قرار دارد. کاسه نمد نیز نوعی رینگ آب‌بند است که به شکل حلقه در حد فاصل شفت و بدنه گیربکس نصب می‌شود.

از همین‌رو خرابی کاسه نمد به دلایل مختلف مانند نصب نامناسب، ضربه و فرسودگی می‌تواند باعث روغن ریزی و علت کار نکردن بالابر ساختمانی باشد. از آنجایی که کاسه نمد قطعه‌ای یک‌بار مصرف است، بنابراین پس از خرابی حتما باید تعویض شود.

ترک در پوسته گیربکس 

اگر پوسته گیربکس به‌دلایل مختلف مانند ضربات ناگهانی دچار شکستگی شود، روغن می‌تواند از درزهای موجود در پوسته به بیرون نشت پیدا کند. شما باید برای جلوگیری از این مشکل از گیربکس‌هایی با پوسته مقاوم‌تر مانند چدن بهره ببرید. ضمن آنکه در صورت مواجهه با آن باید محل شکستگی را جوشکاری کنید یا گیربکس تعویض شود.

 

چرا علت کار نکردن بالابر ساختمانی بیشتر مربوط به موتور و گیربکس است؟

بیشترین و مهمترین کار در بالابر ساختمانی مربوط به دو عضو الکتروموتور و گیربکس می باشد و این دو عضو همواره در معرض خطرات ناشی از نوسانات برقی و فشارهای کششی قرار دارند، بنابراین اکثر بالابرها با خرابی این دو مورد سروکار دارند. البته تعمیر و رسیدگی به موقع می تواند از به وجود آمدن چنین خرابی هایی جلوگیری کند.

از دیگر خرابی های موجود در بالابر ساختمانی می توان به فروپاشی یا شکستگی شاسی اشاره کرد. این بخش از بالابر در واقع تکیه‌گاه وسیله است. شاسی بالابر را معمولا بر روی لبه سقف طبقات پیچ می کنند تا به صورت ثابت باشد. اما گاهی برخلاف پیشبینی ما و در اثر ضربه و یا فشار زیاد شاسی بالابر مصالح بر دچار شکستگی در بازوها می شود. این قسمت از بالابر از حساسیت بیشتری برخوردار است و در صورت آسیب دیدن می تواند منجر به وقوع اتفاق ترسناکی باشد.

علت کار نکردن بالابر ساختمانی

همچنین پارگی سیم بکسل از دیگر خرابی های بالابر ساختمانی می باشد که حساسیت زیادی را می طلبد برای این که ممکن است در حین حمل مصالح دچار پارگی شده و جان افراد را به خطر بیندازد. تعمیر آن کار سختی نیست و هزینه زیادی نیز ندارد، شما به راحتی می توانید با خرید سیم بکسل جدید و تعویض آن این مشکل را حل کنید. برای دریافت مشاوره و آشنایی با انواع بالابر ساختمانی با ما در تماس باشید.

توصیه ما برای جلوگیری از خرابی های احتمالی در بالابرهای ساختمانی، این است که به کیفیت قطعات توجه داشته باشید و سعی کنید از محصولات و برندهای مطرح استفاده کنید و به ظرفیت بالابر مصالح بر نیز توجه کنید زیرا این وسیله در ظرفیت های مختلفی تولید می شود. و این که خرید خود را از نمایندگی های معتبر انجام دهید تا از ضمانت نامه شرکت تولید کننده نیز در صورت ایجاد مشکل می توانید استفاده کنید. برای خرید بالابر ساختمانی با ما در تماس باشید.

 

نتیجه گیری

بالابر ساختمانی جزء ماشین آلاتی است که نقش بسیار مهمی را در ساخت ساختمان‌های بلند دارد. اما توجه نکردن به نحوه کار و نکات ایمنی در مواقع کار با بالابر، آن را دچار اختلا کرده و چه بسا آسیب‌های مالی سنگین و حتی جانی هم در پی دارد. پس با رعایت نکات گفته شده می‌توانید بدون هیچگونه آسیبی مدت زمانی طولانی از بالابر استفاده کنید. همچنین در زمان خرید به حتما می‌توانید مقاله راهنمایی خرید بالابر ساختمانی را مطالعه کنید. در صورت راهنمایی بیشتر با کارشناسان ما تماس بگیرید.

چقدر این پست مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 3.8 / 5. تعداد آرا: 28

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

سبد خرید