مقالات

چرا بهتر است کمپکتور بنزینی بخریم؟

0
(0)

برای کوبش خاک در فضاهای محدود ساختمان‌ سازی و یا اجرای عملیات‌ های عمرانی انواع دستگاه کمپکتور را ابداع کرده ‌اند. این دستگاه ها از ابعاد کوچکی برخوردار هستند. لذا می توانند به خوبی در سطح فضاهای محدود از زمین هایی که برای انجام عملیات‌ های عمرانی هستند، کارایی داشته باشند. در این بین توصیه می ‌شود که از کمپکتور بنزینی به جای مدل های برقی استفاده کنیم.

ماهیت این دستگاه در کوبش لایه‌ های سطحی خاک است. این دستگاه قدرت کافی برای بلند کردن و کوباندن صفحه ای فولادین را تامین می نماید. حرکت نوسان گونه این صفحه فولادی بر سطح زمین باعث کوبیده شدن خاک خواهد شد. هر چه صفحه فولادین بزرگتر، سنگین تر و وسیع تر باشد، قابلیت کوبش عمیق تر و بهتری از خاک حاصل می‌ شود. اما صفحه فولادین بزرگتر نیاز به حضور موتورهای قدرتمندتری نیز دارد. از این رو در تمام ایده‌ های متداول برای طراحی دستگاه نگاه جدی در تامین یک موتور قدرتمند دیده می‌ شود. در این بین می ‌خواهیم به مزیت های کمپکتور بنزینی به نسبت از کمپکتور برقی بپردازیم. اینکه چرا باید در مقام عمل همراه با عملیات های سنگین کوبش خاک بر توانمندی های کمپکتور بنزینی متکی باشیم. اما قبل از آغاز این قیاس بهتر است دورنمایی از این دستگاه توانمند داشته باشیم.

کمپکتور چیست و چگونه کار می ‌کند؟

هر بنای عمرانی بر سطح زمین ساخته می ‌شود. در هر حالتی برای آغاز به عملیات ساخت هر سازه عمرانی مانند عملیات های راه سازی، ساخت محوطه های شهری، فضاهای باز مانند پارکینگ‌ ها و نمایشگاه‌ های عمومی باید خاک را به خوبی بکوبانیم تا از نشست آن در آینده جلوگیری کنیم. یکی از بهترین ایده ها در فشرده سازی خاک، کوباندن آن از طریق یک صفحه بزرگ فولادین که سنگین وزن است، می باشد.

ماهیت طراحی این دستگاه ها متکی بر کوبش خاک از طریق همین صفحه فولادین است. به طور کلی دو نوع کمپکتور داریم، مدل صفحه ‌ای و مدل قورباغه ‌ای. در کمپکتور صفحه ای، ساز و کاری تعریف شده است تا یک صفحه بزرگ و فولادین به شکل نوسانی بر سطح زمین کوبیده شود. در این حالت تنها صفحه فولادین است که تحت تاثیر قدرت موتوری جابجا می ‌شود. اما الگوی ساخت کمپکتور قورباغه ای کاملا متفاوت است. در این ماشین صفحه فولادین کوچکی متصل به شاسی دستگاه تعریف شده است. در داخل کمپکتور قورباغه ای، ساز و کاری تعریف شده است که در هر سیکل کاری تمام وزن دستگاه در حالتی جهش گونه اندکی به هوا پرتاب می شود. در هنگام بازگشت به زمین تمام وزن سنگین دستگاه از طریق صفحه فولادین کوچکی که در انتهای آن تعریف شده است، به سطح خاک وارد خواهد شد. به این ترتیب عملیات کوبش خاک صورت خواهد گرفت.

در هر دو ایده مطرح شده برای طراحی دستگاه، قدرت بالایی لازم است تا با کمک آن بتوانیم صفحه سنگین فولادی در کمپکتور صفحه ای و یا تمام وزن دستگاه در کمپکتور قورباغه ای را جابجا کنیم. البته این جابجایی باید آنچنان قدرتمند باشد که بتواند ماهیت کوبش خاک را داشته باشد. لذا در طراحی انواع کمپکتور به حضور موتورهای قدرتمندی نیاز است. این موتورها حرکت گردشی تولید می ‌کنند. ساز و کار مکانیکی تعریف شده وظیفه دارد که قدرت گردش موتور را تبدیل به یک حرکت رفت و برگشتی با فرکانس بالا برای تامین قدرت کوبش خاک نماید.

در این بین از انواع موتورهای برقی و بنزینی برای طراحی بخش موتوری آنها استفاده می شود. هر دو مدل بنزینی و برقی قابلیت کافی در کوبش خاک دارند. اما سوال اصلی در این است که در مقام عمل کدام مدل از این موتورها بهترین هستند؟

کمپکتور ایده ‌آل چه ویژگی هایی دارد؟

برای کوبش خاک در فضای محدود می توانید به هر نوع کمپکتور استاندارد طراحی شده در ایده ‌های صفحه‌ ای و قورباغه‌ ای متکی باشید. به هر حال این دستگاه ها طراحی شده اند که قابلیت کوبش خاک را برای ما تأمین نمایند. اما همه کمپکتورها از یک میزان قدرت کوبش با یک سطح مشخص از کارایی برخوردار نیستند. برخی از این مدل ها ضعیف تر از نمونه های دیگر طراحی می شوند. در این بین کمپکتور ایده ‌آل چه ویژگی هایی دارد؟

  • کمپکتور ایده ‌آل باید قدرتمند باشد. از این رو در این دستگاه باید از یک موتور قدرتمند به نسبت ابعاد صفحه فولادین و یا وزن دستگاه در مدل های قورباغه ای استفاده شده باشد.
  • در یک کمپکتور ایده آل از صفحه فولادین بزرگ با ضخامت بالا که سنگین وزن نیز می باشد استفاده شده است. فشرده سازی خاک مستلزم تولید نیروی کوبنده بالایی است. عکس العمل این قدرت کوبش بالا به شکل مستقیم بر صفحه فولادین وارد می ‌شود. اگر این صفحه، ضعیف و نازک و سبک باشد، به یقین تحت تاثیر قدرت کوبش خم شده و یا می شکند. در این حالت کمپکتور کارایی خود را از دست می ‌دهد.
  • کمپکتور ایده ‌آل باید بتواند سرعت عمل بالایی داشته باشد. موضوع کوبش خاک یک سمت ماجرا است. سرعت عمل بالا برای کوبیدن مساحت بیشتر از زمین نیز حائز اهمیت است. خصوصاً اگر در سطح یک عملیات بزرگ محوطه سازی باشیم، بهره مندی از یک دستگاه کند غیرقابل قبول است.
  • کمپکتور ایده آل سخت خراب می‌ شود و در صورت خراب شدن شرایط تعمیر و نگهداری ساده ‌ای دارد و می‌ توان آن را با صرف هزینه کمتری مجددا راه اندازی کرد. در یک کلام، کمپکتور ایده آل با شرایط ساده تر و مطمئن تری قابلیت راه اندازی دارد. هر چه مسیر راه اندازی ساده تر باشد، به یقین کار کردن با آن نیز سهل تر می باشد.

در چهار بند، به شکل مختصری برخی از فاکتورهای ایده ‌آل برای انتخاب یک کمپکتور خوب را مطرح کردیم. حال می‌ خواهیم این ایده آل ها را با در نظر گرفتن کمپکتور بنزینی مقایسه کنیم. می ‌خواهیم بررسی کنیم که یک کمپکتور بنزینی تا چه اندازه می ‌تواند این شرایط ایده ‌آل را تامین نماید. لذا به شکل قاعده ‌مند تری می توانیم دلیل برتری مدل های بنزینی به نسبت از نمونه های برقی را مطرح سازیم.

چرا کمپکتور بنزینی ایده آل تر از مدل های برقی است؟

برای پاسخ به این سوال که چرا بهتر است در تهیه کمپکتور، مدل های بنزینی را به نسبت از مدل های برقی ترجیح دهیم، می ‌توانیم با الگو قرار دادن شرایط مطرح شده در یک کمپکتور ایده ‌آل، دلایل این انتخاب را مطرح سازیم. اینکه کمپکتور بنزینی تا چه اندازه می ‌تواند شرایط یک مدل ایده ‌آل را تامین نماید.

  • در بحث کمپکتورهای ایده ‌آل، بحث قدرت را مهمترین وجه کاربردی دستگاه در نظر گرفتیم. به هر صورت کوبش خاک مستلزم تولید نیروی بالایی است که همگی آن باید توسط یک موتور در انواع کمپکتور تولید شود. تمام موتورهای بنزینی و برقی در تامین قدرت بالا توانمند هستند. لکن وقتی صحبت از طراحی یک دستگاه کوچک با قابلیت حمل و نقل ساده در میان است، لزوم توجه به ابعاد موتوری نیز حائز اهمیت است. موتورهای بنزینی در حجم برابر با موتورهای برقی قابلیت تولید قدرت بالاتری را دارند. یک موتور کوچک دو سیلندر بنزینی به راحتی می ‌تواند قدرت کوبش عموم ایده ها در طراحی انواع کمپکتورها را تامین نماید. قدرت بالاتر در حجم کمتر کمپکتور بنزینی، اصلی ‌ترین دلیل در بهتر بودن آنها نسبت به کمپکتور برقی می باشد.
  • وقتی می توانیم قدرت بالاتری را از طریق کمپکتور بنزینی تامین نماییم، قاعدتاً در تعریف صفحه های فولادی بزرگتر، سنگین تر، با ضخامت بیشتر نیز توانمند هستیم. عموم کمپکتور بنزینی ها از ابعاد بزرگتر صفحه به نسبت از مدل های برقی برخوردار هستند. این یک شرط کلیدی در طراحی مدل ایده‌ آل است.
  • موتورهای بنزینی به نسبت از موتورهای الکتریکی سرعت کارکرد بالاتری دارند. کنترل دور آنها ساده است و می‌ توانند جدا از بحث قدرت، سرعت عمل بالا در حین کار را نیز برای این دستگاه تامین نمایند. در بحث کمپکتور ایده ‌آل مطرح کردیم که سرعت عمل از شروط کلیدی است. وقتی قرار به کوبیدن خاک برای محوطه‌ های بزرگ عمرانی است، دستگاه ما باید از قدرت مانور بالا همراه با سرعت بیشتری نیز برخوردار باشد.
  • در بحث کمپکتور ایده ‌آل، راه اندازی ساده را نیز به عنوان یکی از شروط مدنظر قرار دادیم. در طراحی این دستگاه ها نیاز به قدرت داریم. لذا نمی ‌توانیم از موتورهای جریان ثابت که قدرت اندکی دارند، استفاده کنیم. برای طراحی کمپکتور برقی مستلزم استفاده از موتورهای جریان متناوب AC هستیم که این بزرگترین عیب آنها می ‌باشد. چرا که در راه اندازی نیاز به حضور کابل های تامین برق دارند. کابل هایی که در سطح عملیات های بزرگ و گسترده عمرانی کاملاً دردسرآفرین هستند. اما در طراحی کمپکتور بنزینی تمام انرژی برای به کار انداختن موتور دستگاه از طریق سوخت بنزینی ای که در مخزن همراه دستگاه است تامین می ‌شود. لذا دیگر نیازی به حضور کابل برق ندارد. این استقلال در کارکرد باعث شده تا راه اندازی کمپکتور بنزینی از مدل های برقی به مراتب ساده تر باشد.

در سطح عملیات های عمرانی از یک دستگاه کمپکتور، قدرت را در کنار راحتی در حین کار می‌ خواهیم. اینکه دستگاه ما مطمئن و با قابلیت مانور بالایی باشد. چه در بحث قدرت تا کارکرد ساده و اطمینان از انجام عملیات کوبش خاک، کمپکتور بنزینی از مدل های برقی عملکرد بهتری دارد و این دلایل کلی است که باعث می ‌شود مدل های بنزینی را به نمونه های برقی ترجیح دهیم.

چقدر این پست مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.